Ένας... πρωτάρης πέταξε εκτός τον κάτοχο του Γουίμπλεντον, Άντι Μάρεϊ!

Ο κάτοχος του Γουίμπλεντον, Άντι Μάρεϊ γνώρισε αναπάντεχη ήττα με 3-2 σετ (6-3, 4-6, 7-6, 1-6, 1-6) απ' τον Σαμ Κέρεϊ στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον και τέθηκε εκτός συνέχειας!

Ένας... πρωτάρης πέταξε εκτός τον κάτοχο του Γουίμπλεντον, Άντι Μάρεϊ!

Μεγάλη στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον. Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος του τουρνουά, Άντι Μάρεϊ γνώρισε αναπάντεχη ήττα με 3-2 σετ (6-3, 4-6, 7-6, 1-6, 1-6) απ' τον Σαμ Κέρεϊ, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός συνέχειας απ' το κορυφαίο grand slam.

Ο Βρετανός τενίστας πήρε εύκολα με 6-3 το πρώτο σετ, όμως ο Κέρεϊ απάντησε με το ίδιο "νόμισμα" στο δεύτερο, επικρατώντας με 6-4. Το τρίτο σετ ήταν ιδιαίτερα κλειστό, με συνέπεια να κριθεί στο tie break. Εκεί, ο Μάρεϊ εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος και πήρε εκ νέου... κεφάλι στα σετ (2-1).

Όμως, στη συνέχεια, ο Μάρεϊ ταλαιπωρήθηκε ξανά από ενοχλήσεις στον αριστερό γοφό, όπως και στην αναμέτρηση με τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ. Το συγκεκριμένο γεγονός εκμεταλλεύτηκε ο Κέρεϊ, ο οποίος επικράτησε εύκολα με 6-1 στο τέταρτο και πέμπτο σετ, παίρνοντας την μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ζιλ Μίλερ ή Μάριν Τσίλιτς.

Το κατόρθωμα είναι ακόμη σπουδαιότερο, αν σκεφτεί κανείς πως ο Αμερικανός τενίστας και Νο.24 της παγκόσμιας κατάταξης, προκρίνεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελική φάση grand slam. Θυμίζουμε πως, πέρα απ' τον Μάρεϊ, νοκ άουτ απ' τη συνέχεια του Γουίμπλεντον έχει τεθεί κι ο Ράφα Ναδάλ.

Photo Credits: AP Photo/Tim Ireland

News 24/7

24MEDIA NETWORK