Ο Φέντερερ υπερασπίστηκε τον Κύργιο

Η κίνηση του Νικ Κύργιου να τα παρατήσει κατά τη διάρκεια του δεύτερου γκέιμ του δεύτερου σετ στον αγώνα με τον Γκασκέ προκάλεσε τις αποδοκιμασίες του κόσμου, όχι όμως και του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος υπερασπίστηκε τον Ελληνοαυστραλό.

Ο Φέντερερ υπερασπίστηκε τον Κύργιο

Ο Νικ Κύργιος έδειξε εκνευρισμένος κατά τη διάρκεια του δεύτερου γκέιμ του δεύτερου σετ στον αγώνα με τον Γκασκέ και δεν απαντούσε καν στα σερβίς του αντιπάλου του, και είτε άφηνε την μπάλα να περάσει, είτε τη χτυπούσε απλά για να τη στείλει στο φιλέ.

Η κίνησή του αυτή προκάλεσε τις αποδοκιμασίες του κόσμου αλλά και την αντίδραση των φίλων του τένις. Ανάμεσα σε αυτούς δεν ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος υπερασπίστηκε τον Ελληνοαυστραλό, σε ερώτηση που του έγινε.

Αναλυτικά ο διάλογος δημοσιογράφου με τον Ρότζερ Φέντερερ:

Δ: "Υπήρξε μια στιγμή στο κορτ σήμερα που ο Κύργιος φάνηκε να παρατά ένα γκέιμ, να μην προσπαθεί".

Φ: "Ένα γκέιμ;".

Δ: "Ένα γκέιμ, ναι. Μπορείτε να καταλάβετε κάποιον που νευριάζει και το κάνει αυτό ή θεωρείτε ότι είναι ασεβής;".

Φ: "Ασεβής προς ποιον;".

Δ: "Προς το κοινό που πλήρωσε για να σας δει".

Φ: "Ένα γκειμ είναι σαν 55 δευτερόλεπτα. Το έκανε πράγματι ή όχι; Είναι όπως όταν ένας μποξέρ κατεβάζει τα χέρια του. Τα παρατάει; Νομίζω πως δεν θα έπρεπε να εμβαθύνουμε τόσο σε τέτοιου είδους πράγματα. Εάν μου λέγατε ότι το έκανε σε ένα ολόκληρο σετ θα έλεγα "οκ, είναι πολύ".

Αλλά παρακολούθησαν το τέλος του τρίτου και του τέταρτου σετ. Πάλευε. Ήθελε πράγματι πολύ να νικήσει και θα έπρεπε να πάει σε πέμπτο σετ στο τέλος. Οπότε, κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ καλό ματς και ήταν οριακό. Άξιζαν τα λεφτά που έδωσε το κοινό πιστεύω.

Για μένα ένα γκέιμ είναι κομμάτι τακτικής και μερικές φορές και ένας τρόπος να "ρίξεις" τον άλλον.Μπορεί να είσαι νευριασμένος και να μην το αισθάνεσαι για κανά δυο πόντους. Ειδικά σε ένα νεότερο παιδί μπορεί να συμβεί πιο συχνά απ'ότι σε κάποιον από τους κορυφαίους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK