Κίνδυνος βαριάς "καμπάνας" για τον Κύργιο

Με βαρύ πρόστιμο κινδυνεύει να τιμωρηθεί ο Νικ Κύργιος για την απόφασή του να μην παλέψει το δεύτερο σετ κόντρα στον Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ στο Γουίμπλεντον, γνωρίζοντας τις αποδοκιμασίες από την εξέδρα.

Κίνδυνος βαριάς "καμπάνας" για τον Κύργιο

Ο Ελληνοαυστραλός, Νικ Κύργιος, δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ρισάρ Γκασκέ, γνωρίζοντας την ήττα και κατά συνέπεια τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Γουίμπλεντον, πριν από αυτό όμως κατάφερε να προκαλέσει τις αποδοκιμασίες του κόσμου με τις ενέργειές του.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ, έχοντας βρεθεί με 0-30 πίσω στο δεύτερο γκέιμ, ο Κύργιος έδειξε εκνευρισμένος και δεν απαντούσε καν στα σερβίς του αντιπάλου του, αφήνοντας είτε την μπάλα να περάσει, είτε τη χτυπούσε απλά για να τη στείλει στο φιλέ.

Ο κανονισμός της παγκόσμιας ομοσπονδίας του τένις είναι σαφής σε περιπτώσεις σαν αυτές: "Ένας παίκτης πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες του τις δυνάμεις για να κερδίσει ένα ματς όταν συμμετέχει σε τουρνουά Grand Slam. Τυχόν παραβίαση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο 20.000 δολαρίων".

Σημειώνεται μάλιστα, ότι σε περιπτώσεις που οι παραβιάσεις αυτές "απειλούν" την επιτυχία ενός τουρνουά το πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 250.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Απίστευτο: Ο Κύργιος αρνήθηκε να παλέψει το δεύτερο σετ κόντρα στον Γκασκέ

"Γκρέμισε" το twitter η αντίδραση του Κύργιου

News 24/7

24MEDIA NETWORK