Στον τελικό του Γουίμπλεντον η πρωτάρα Μουγκουρούσα

Την πρόκρισή σε τελικό τουρνουά Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα της εξασφάλισε η 21χρονη, Γκαρμπίνε Μουγκουρούσα, η οποία επικράτησε της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα με 2-1 σετ (6-2, 3-6, 6-3) και θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Γουίμπλεντον.

Στον τελικό του Γουίμπλεντον η πρωτάρα Μουγκουρούσα

Η Γκαρμπίνε Μουγκουρούσα έγινε η πρώτη Ισπανίδα που φτάνει στον τελικό του Γουίμπλεντον μετά το 1996. Η 21χρονη επικράτησε με 2-1 σετ (6-2, 3-6, 6-3) της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας της.

Η Ραντβάνσκα έχασε το πρώτο σετ, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω, κερδίζοντας έξι διαδοχικά games στο δεύτερο σετ και ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η Μουγκουρούσα δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη και με την κατάκτηση του 3ου σετ, εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό.

"Δεν έχω λόγια για να το εξηγήσω. Δούλεψα όλα τη ζωή μου για να πετύχω αυτή τη στιγμή", ήταν οι πρώτες δηλώσεις της 21χρονης μετά την επιτυχία της.

Στον τελικό του Σαββάτου (11/7), η Μουγκουρούσα θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σερένα Γουίλιαμς και Μαρία Σαράποβα. Η τελευταία Ισπανίδα που έφτασε στην κατάκτηση του Γουίμπλεντον ήταν η Κοντσίτα Μαρτίνες, η οποία νίκησε την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα στον τελικό του 1994.

News 24/7

24MEDIA NETWORK