Το "αν" στέρησε από τον Τσιτσιπά τη μεγαλύτερη επιτυχία του!

Με υποθέσεις δεν χτίζονται πραγματικότητες. Παρόλα αυτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδίκησε με όλες τις δυνάμεις του την πρόκριση στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον λυγίζοντας στο φινάλε κάθε σετ.

Το "αν" στέρησε από τον Τσιτσιπά τη μεγαλύτερη επιτυχία του!

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Στέφανου Τσιτσιπά για την υπέρβαση στην καριέρα του χάθηκε, αφού αποκλείστηκε στον δ' γύρο του Γουίμπλεντον χάνοντας 3-0 σετ από τον Αμερικάνο Ίσνερ. Θα έρθουν όμως άλλες. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα παιδί 20 ετών!

Ο Έλληνας τενίστας αντιστάθηκε όσο του επέτρεψαν οι συγκυρίες και φυσικά ο έμπειρος αντίπαλός του, ένας τενίστας της πρώτης 10άδας στην παγκόσμια κατάταξη. Ήταν ανταγωνιστικός ο Στέφανος, κατακτώντας 16 games στα 36 που παίχτηκαν, ηττήθηκε όμως στις λεπτομέρειες όπως επ' ακριβώς αποτυπώνεται στο 6-4, 7-6, 7-6.

Οι αριθμοί του αγώνα μάλιστα φανερώνουν αυτήν την ισορροπία.

Πού χάθηκε ο αγώνας; Ενδεχομένως στο δεύτερο σετ. Όταν ο Τσιτσιπάς πήγε πρώτος στο 5-4 και στο 6-5, ενώ στο τάι μπρέικ προηγήθηκε 3-1, πριν από το 10-8 του Αμερικανού και κατ' επέκταση το 2-0 στα σετ.

Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς είχε ισοφαρίσει, δεν αποκλείεται η εξέλιξη να ήταν διαφορετική. Ακόμη κι έτσι πάντως το πάλεψε όσο τού ήταν δυνατόν και γι' αυτό στο φινάλε κέρδισε το χειροκρότημα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK