Τώρα το... σηκώνει ο Φέντερερ!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εγκατέλειψε μόλις στο 2ο σετ τον προημιτελικό με τον Τόμας Μπέρντιχ και λίγες ώρες μετά από τον Άντι Μάρεϊ, αποκλείστηκε κι αυτός από το Γουίμπλεντον λόγω τραυματισμού. Μόνο χαμόγελα για τον Ρότζερ Φέντερερ που βαδίζει προς την κατάκτηση ενός ακόμη Grand Slam.

Τώρα το... σηκώνει ο Φέντερερ!

Δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα η ημέρα του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός συμπλήρωσε την τετράδα του Γουίμπλεντον στο μονό των ανδρών με νίκη 6-4, 6-2, 7-6 (4) και έμεινε ο μόνος από το Big-4 του τένις στη διοργάνωση, κάτι που συνέβη τελευταία φορά στο Ρολάν Γκαρός του 2009 από τα grand slam, το οποίο και κατέκτησε.

Ο 35χρονος κάτοχος 18 grand slam χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 58 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του 26χρονου Καναδού, Ράονιτς, με μοναδική δυσκολία στο 3ο σετ. Ο Φέντερερ λοιπόν προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου δεν υπάρχουν ούτε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ούτε ο Άντι Μάρεϊ!

Ο δεύτερος αποκλείστηκε, ενώ ο Σέρβος αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα του! Αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού με τον δεξιό αγκώνα του, το οποίο δεν βελτιώθηκε στις ώρες που μεσολάβησαν από τη νίκη του επί του Γάλλου Αντριάν Μαναρινό στον 4ο γύρο.

Στο 1ο σετ ηττήθηκε με 7-6 κι ενώ μετρούσε 14 σερί κερδισμένα σετ με αντίπαλο τον Τσέχο,Μπέρντιχ. Πριν από την έναρξη του 2ου σετ ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, ωστόσο συνέχισε κανονικά στον αγώνα. Στο 2ο game, ο Μπέρντιχ έκανε το break και σε αυτό το σημείο ο Τζόκοβιτς αποφάσισε πως το πρόβλημα στον αγκώνα του δεν θα του επέτρεπε να κάνει την ανατροπή, αντιθέτως η κατάστασή του θα γινόταν ακόμα πιο δύσκολη.

Το νο4 του κόσμου αποφάσισε να εγκαταλείψει, με τον Μπέρντιχ να παίρνει την τρίτη νίκη του επί του Τζόκοβιτς και απέτρεψε την αλλαγή στην κορυφή της κατάταξης, όπου θα παραμείνει ο Μάρεϊ παρά και τον δικό του αποκλεισμό.

AP Photo/Tim Ireland

News 24/7

24MEDIA NETWORK