Σε δύσκολη θέση η Ελλάδα

Η Βουλγαρία προηγείται 2-0 της Ελλάδας έχοντας πάρει σημαντικό προβάδισμα για την παραμονή στην κατηγορία μετά την πρώτη ημέρα των αγώνων-play out για το Davis Cup by BNP Paribas (2η Ευρωαφρικάνικη Ζώνη), που γίνονται στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Α Ηλιούπολης.

Σε δύσκολη θέση η Ελλάδα

Ο Μάρκος Καλοβελώνης γνώρισε την ήττα από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-3, 6-3, 6-0 και ο Θόδωρος Αγγελίνος από τον Ντίμιταρ Κουτρόφσκι με 6-4, 6-3, 1-6, 6-3.

Το Σάββατο στις 14:00 θα διεξαχθεί το διπλό, ανάμεσα στους Αλέξανδρο Γιακούποβιτς, Χάρη Καπόγιαννη και τους Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Ντίμιταρ Κουτρόφσκι. Ωστόσο οι προπονητές μπορούν να αλλάξουν συνθέσεις μέχρι λίγη ώρα πριν από τον αγώνα. "Υπολογίζαμε πολύ στη νίκη στο δεύτερο Μονό. Από τη στιγμή που δεν τα καταφέραμε, οι ελπίδες μας μειώθηκαν πολύ. Τώρα θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Διπλό για να μείνουμε ζωντανοί την 3η ημέρα" δήλωσε ο προπονητής, Γιώργος Καλοβελώνης.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων του αθλητισμού που βρέθηκαν στο γήπεδο ήταν και η Ολυμπιονίκης Στέφκα Κονσταντίνοβα, νυν πρόεδρος της Βουλγαρικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Μάρκος Καλοβελώνης έδωσε τη μάχη του απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, No 15 κόσμου, και ηττήθηκε με 6-3, 6-3, 6-0. Ο Βούλγαρος έσπασε νωρίς το σερβίς του Μάρκου και έκλεισε το σετ με άσο φτάνοντας στο 6-3. Με το ξεκίνημα του 2ου σετ ο Καλοβελώνης έσωσε δυο break points και κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί 3-2. Ο Ντιμιτρόφ όμως έτρεξε ένα σερί 3-0 στα γκέιμς (στο δεύτερο μάλιστα έβγαλε 4 άσους) για να κάνει το 6-3 σε 35 λεπτά. Στο 3ο σετ ο Βούλγαρος κυριάρχησε πλήρως και κέρδισε το ματς στο 4ο ματς πόιντ.

Παρά το γεγονός ότι σε πολλά σημεία του αγώνα στάθηκε πολύ καλά απέναντι στον διάσημο αντίπαλό του ο Καλοβελώνης δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοσή του. " Μπορούσα να παίξω καλύτερα. Όσο και να φαίνεται περίεργο δεν είχα άγχος. Αν είχα και λίγη βοήθεια από το σερβίς μου. Προσπάθησα πάντως για το καλύτερο. Για μένα ήταν μεγάλη εμπειρία αυτός ο αγώνας. Θα μου δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της καριέρας μου", τόνισε ο 19χρονος τενίστας.

Ο Ντιμιτρόφ ευχαριστήθηκε την ατμόσφαιρα του αγώνα. " Είχε κόσμο και από τις δυο πλευρές στο γήπεδο και η κάθε μια υποστήριζε τον παίκτη της με ωραίο τρόπο. Για μένα ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στο χώμα φέτος. Είμαι ακόμη στο στάδιο της προσαρμογής. Ο αντίπαλός μου έπαιξε καλά. Είναι νέος και του εύχομαι να είναι υγιής ώστε να πετύχει τους στόχους του… Δεν ξέρω που θα κριθεί η συνάντηση. Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα σήμερα. Μπορεί να κριθεί στο Διπλό αλλά μπορεί και στα Απλά της τρίτης ημέρας" δήλωσε ο Βούλγαρος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK