Ο νέος... Ναδάλ: 15 ετών και σε αμαξίδιο

Η συγκινητική ιστορία ενός 15χρονου Ισπανού τενίστα που είναι στην κορυφή του κόσμου και έχει στόχο το Ρίο.

Ο νέος... Ναδάλ: 15 ετών και σε αμαξίδιο

Ο Μαρτίν δε λα Πουέντε δεν είναι απλώς ένα ακόμη τέκνο της Ισπανίας που μεγαλώνει μαθαίνοντας τένις και έχει πρότυπο τον Ραφαέλ Ναδάλ. Είναι ένας έφηβος που στα 15 του έχει υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων στο πόδι, διακρίνεται παρόλα αυτά στα κορτ και έχει βάλει στόχο τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο νεαρός Ισπανός πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, το σύνδρομο του Πρωτέα, που προκαλεί υπερτροφία στο δέρμα και μη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών και των μυών.

Πρωτοεμφανίστηκε όταν ήταν πέντε ετών και διαπίστωσε ένα δάχτυλό του να πρήζεται, να μεγαλώνει αντίθετα από το φυσιολογικό. Επισκέφθηκε αρχικά το νοσοκομείο του Βίγκο και από εκεί μετέβη στη Μαδρίτη για περισσότερες εξετάσεις, όπου και οι γονείς του ενημερώθηκαν για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Έκτοτε, σε δέκα χρόνια μέσα, έχει υποβληθεί σε 16 χειρουργικές επεμβάσεις και το αριστερό πόδι του έχει ακρωτηριασθεί.

" Έχω κουραστεί", δηλώνει, αλλά το τένις τού δίνει δύναμη να παλεύει. Δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί καθισμένος στο αμαξίδιο, αλλά πλέον αποτελεί το αντίδοτο σε κάθε πρόβλημά του. " Το κορτ με βοηθάει να ξεχνάω. Επίσης μού προσφέρει νέους φίλους και στιγμές μεγάλης χαράς", προσθέτει.

Ο δε λα Πουέντε είναι πρωταθλητής Ισπανίας στην ηλικία του και ένας από τους καλύτερους τενίστες του κόσμου στα τζούνιορ. Το όνειρο της συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δεν είναι μακριά. Θα χρειαστεί να πλασαριστεί στους πρώτους 32 της παγκόσμιας κατάταξης και τώρα βρίσκεται στο Νο50.

" Είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσω. Αν δεν τα καταφέρω, τότε Τόκιο το 2020", προσθέτει ο νεαρός Γαλιθιάνος δίνοντας διαδοχικά μαθήματα, όχι τένις, αλλά ζωής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK