Φάρμακο μη αδειοδοτημένο σε ΗΠΑ και Ευρώπη "έκαψε" την Σαράποβα

Το σκεύασμα που προκάλεσε την αποκάλυψη της Μαρίας Σαράποβα δεν έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Φάρμακο μη αδειοδοτημένο σε ΗΠΑ και Ευρώπη "έκαψε" την Σαράποβα

Το φάρμακο το οποίο "έκαψε" τη Μαρία Σαράποβα και το οποίο περιέχει απαγορευμένη ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από καρδιοτονωτικό.

Στο παρελθόν, και συγκεκριμένα το 2006, η σούπερ σταρ του παγκοσμίου τένις είχε διαγνωστεί με καρδιακή αρρυθμία, πρόβλημα από το οποίο πάσχουν και άλλα μέλη της οικογένειάς της.

Ο γιατρός της χορήγησε το Meldonium (Mildronate), φάρμακο όμως το οποίο δεν έχει αδειοδοτηθεί από τις μεγαλύτερες ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων του κόσμου: Από την υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το φάρμακο αυτό παράγεται από φαρμακευτική εταιρία που εδρεύει στη Λετονία και διατίθενται στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης (κατά κύριο λόγο).

Το παράξενο είναι ότι ο εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρίας που παράγει το σκεύασμα τόνισε σε τοποθέτησή του ότι το εν λόγω φάρμακο χορηγείται για χρήση το πολύ μέχρι έξι εβδομάδες, το πολύ τρεις φορές το χρόνο.

Η Σαράποβα όμως το έπαιρνε συνεχώς εδώ και μία 10ετία καθώς εκτός από αρρυθμία αντιμετώπιζε και πρόβλημα έλλειψης ενέργειας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK