Ήττα από τη Βουλγαρία και υποβιβασμός για την Ελλάδα

Η Βουλγαρία επικράτησε με 4-1 στη συνάντηση-μπαράζ με την Ελλάδα για το Davis Cup by BNP Paribas (2η Ευρωαφρικάνικη Ζώνη), που ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Α Ηλιούπολης.

Ήττα από τη Βουλγαρία και υποβιβασμός για την Ελλάδα

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η βουλγαρική ομάδα παραμένει στην 2η κατηγορία ενώ η ελληνική υποβιβάζεται στην 3η. Τη μοναδική ελληνική νίκη σημείωσε ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς ο οποίος επιβλήθηκε σήμερα του Dinko Halachev με 7-6(2), 6-1.

Με το αποτέλεσμα της συνάντησης να έχει κριθεί από το Σάββατο υπέρ της Βουλγαρίας, οι δυο προπονητές έκαναν αλλαγές στους τελευταίους αγώνες του Απλού. Έτσι στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας αγωνίστηκαν ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς με τον Dinko Halachev. Με τη θερμή συμπαράσταση του κοινού το οποίο και σήμερα γέμισε τις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Α Ηλιούπολης, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη νίκη με 7-6(2), 6-1.

"Έπρεπε να κερδίσω το παιχνίδι για να μετριάσουμε λίγο τις εντυπώσεις της ήττας και να δώσουμε κάποια χαρά στον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε τόσο πολύ αυτές τις τρεις ημέρες. Το τελικό αποτέλεσμα μας αφήνει μια πίκρα ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από αυτή τη συνάντηση", δήλωσε ο Γιακούποβιτς.

Στον τελευταίο αγώνα της συνάντησης ο Χάρης Καπόγιαννης, Νο 4 της ελληνικής ομάδας αντιμετώπισε τον Dimitar Kutrovsky, No 2 της Βουλγαρίας. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο σετ (7-5) αλλά μετά ο Kutrovsky (Νο 344 κόσμου) επέβαλε την ανωτερότητά του κι έφτασε στη νίκη με συνολικό σκορ 5-7, 6-0, 6-1.

"Δεν ήταν θέμα κούρασης. Μετά το πρώτο σετ ο αντίπαλός μου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και μπορώ να πω ότι ήταν λίγο τυχερός σε κάποιες μπάλες στο τρίτο σετ. Από την πλευρά μου έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα" τόνισε ο Καπόγιαννης.

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ. Σπ. Ζαννιάς δήλωσε για τη διοργάνωση: "Η παρουσία ενός διεθνούς αστεριού, όπως ο Grigor Dimitrov ήταν ένα σημαντικό γεγονός για εμάς. Είμαι χαρούμενος που οργανωτικά όλα πήγαν καλά. Ο πρόεδρος της βουλγαρικής ομοσπονδίας και ο Grigor Dimitrov είπαν ότι όλα ήταν τέλεια. Aυτό αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για εμάς. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, αλλά τις ξεπεράσαμε. Κρίμα που η ομάδα μας έχασε, αλλά ελπίζω να επιστρέψει του χρόνου ξανά στη 2η κατηγορία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK