Μετανιωμένος ο Κύργιος για τα όσα είπε στον Βαβρίνκα

Σωστή έκρινε την τιμωρία που του επέβαλε η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις για τα όσα ξεστόμισε στο ματς κόντρα στον Σταν Βαβρίνκα, ο ομογενής τενίστας, Νικ Κύργιος.

Στο Masters του Μόντρεαλ o Νικ Κύργιος τέθηκε αντιμέτωπος με τον Σταν Βαβρίνκα και για να τον αποσυντονίσει σκέφτηκε να ένα "βρώμικο" κόλπο. Άνοιξε κουβέντα μαζί του και (σε πυγμαχικούς όρους) του έριξε ένα χτύπημα κάτω από τη μέση.

"Σόρι που στο λέω φίλε, αλλά ο Κοκκινάκης πήδ...ε την κοπέλα σου", ήταν η ατάκα που χρησιμοποίησε για να εκνευρίσει τον αντίπαλό του ο Κύργιος, αναφερόμενος στην (υποτιθέμενη) σχέση του Βαβρίνκα με την Ντόνα Βέκιτς από την Κροατία, η οποία είναι συμπαίκτρια του έτερου ομογενή στο διπλό.

Τελικά ο αθυρόστομος Κύργιος τιμωρήθηκε με 25.000 δολάρια χρηματικό πρόστιμο αλλά και μ' ένα μήνα αποκλεισμό από τα επίσημα παιχνίδια της ATP έτσι ώστε να... ηρεμήσει.

Ο ίδιος πάντως λίγες ημέρες μετά την τιμωρία του, δήλωσε μετανιωμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της Νέας Υόρκης:

"Απολογήθηκα στον Σταν προσωπικά και δημόσια. Ζήτησα συγγνώμη και από τη σύντροφο του, τη Ντόνα, όχι προσωπικά, μέσω επαφών προφανώς. Αρχικά δεν πίστευα ότι μπορούσα να εκνευριστώ και να ξεφύγω τόσο, αλλά συνέβη. Υποθέτω πως έμαθα από αυτό. Προφανώς δε θα κάνω ξανά κάτι τέτοιο. Άξιζα να τιμωρηθώ, σε κάποιο βαθμό. Προφανώς είμαι ακόμα πολύ νέος. Έχω την εντύπωση πως τέτοιες στιγμές σε κάνουν πιο προσεκτικό και σίγουρα πήρα το μάθημά μου. Γνωρίζω καλά πως πρέπει να συγκρατήσω τον εαυτό μου εκεί έξω από δω και πέρα".

Μένει να δούμε κατά πόσο θα... τηρήσει τα όσα δήλωσε.