Σύνδρομο Sjogren η Βίνους Γουίλιαμς!

Η ξαφνική αποχώρηση της Βίνους Γουίλιαμς από το US Open προκάλεσε πανικό στους κύκλους του τένις, καθώς η Αμερικανίδα πήγε στο γήπεδο, ντύθηκε και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρησή της. Τι έχει; Το contra.gr αναλύει το πρόβλημά της.

Σύνδρομο Sjogren η Βίνους Γουίλιαμς!

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τις ΗΠΑ, η Γουίλιαμς πάσχει από σύνδρομο Sjogren, το οποίο είναι κοντινός ξάδερφος του λύκου (lupus). Συνήθως χτυπάει στις γυναίκες, 9 στις 10 φορές, και προκαλεί ξηρότητα στα μάτια, στο στόμα, στο δέρμα, πρακτικά παντού. Στις ΗΠΑ, περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν το σύνδρομο Sjogren, τώρα το έχει και η Βίνους.

Σύμφωνα με εξειδικευμένους γιατρούς, «είναι λιγότερο επικίνδυνο από το λύκο και οι περισσότεροι μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Αλλά μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής». Αυτό συμβαίνει καθώς τα λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται στους υδρογόνους αδένες.

Η Γουίλιαμς έχει πει τελευταία πως έχει προσβληθεί από κάτι αδιευκρίνιστο, γίνεται ωστόσο κατανοητό, πως αν αποφασίσει να συνεχίσει ως αθλήτρια, τότε θα αγωνίζεται σαν να ταλαιπωρείται από κάποια ίωση. «Το σύνδρομο δεν γιατρεύεται, αλλά αντιμετωπίζεται», συνεπώς, η Γουίλιαμς βρίσκεται σε μια μεγάλη και σημαντική στροφή στη ζωή της, όχι μόνον στην αθλητική καριέρα της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK