Τρομερή απώλεια σε χρήματα και θέσεις η Σαράποβα

Μπορεί ο αποκλεισμός της Μαρία Σαράποβα να μειώθηκε, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η Ρωσίδα αθλήτρια δεν έχει τεράστιες απώλειες σε χρήματα αλλά και θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Τρομερή απώλεια σε χρήματα και θέσεις η Σαράποβα

Το βράδυ της Τρίτης (4/10) το CAS έκανε δεκτή την ένσταση που είχε κάνει η Μαρία Σαράποβα για την ποινή 2ετούς αποκλεισμού λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών και τη μείωσε σε 15 μήνες.

Κανείς δεν κατάλαβε βέβαια το λόγο που το ανώτατο δικαστήριο έδειξε ιδιαίτερη συμπάθεια στη Ρωσίδα αθλήτρια και δεν εξάντλησε την αυστηρότητά του. Πολλά ήταν τα σχόλια για τη συγκεκριμένη απόφαση καθώς όπως πολλοί ισχυρίζονται, δεν αποθαρρύνει τους αθλητές από το να κάνουν χρήση τέτοιων ουσιών.

Βέβαια οι επιπτώσεις που έχει ακόμη και ο 15μηνος αποκλεισμός για την Μαρία Σαράποβα είναι πολλές τόσο σε χρήματα αλλά και θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Η 28χρονη Μαρία θα επιστρέψει στα γήπεδα του τένις το προσεχές καλοκαίρι, αλλά πλέον δεν θα προκρίνεται αυτόματα στα μεγάλα τουρνουά. Θα χρειάζεται να περνάει από προκριματικούς γύρους. Το άλλοτε νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης είναι αυτή τη στιγμή στη θέση νούμερο 95 και πέφτει συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς.

Παράλληλα, την έχουν εγκαταλείψει τέσσερις από τους μεγαλύτερους χορηγούς της, η American Express, η Avon Cosmetics, η Porshe και η Tag Heuer watches. Πώς μεταφράζεται αυτό σε χρήματα; Απώλεια περίπου 30.000.000 ευρώ! Και σε αυτά δεν υπολογίζονται τα χρήματα που θα μπορούσε να εισπράξει σε περίπτωση κατάκτησης κάποιου Grand Slam.

Παρόλα αυτά, η Μαρία Σαράποβα παραμένει στην καρδιά εκατομμυρίων φαν της:

News 24/7

24MEDIA NETWORK