Άγγιξε το μετάλλιο ο Αναστασάκης, χαμηλά ο Μπανιώτης

Σπουδαία εμφάνιση από τον Μιχάλη Αναστασάκη στον τελικό της σφυροβολίας, κατετάγη τέταρτος. Στην έκτη θέση ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος, ενδέκατος ο Σκαρβέλης στη σφαίρα.

Άγγιξε το μετάλλιο ο Αναστασάκης, χαμηλά ο Μπανιώτης

Η ελληνική σφυροβολία έχει ξανά ένα παιδί που μπορεί να την οδηγήσει ψηλά. Ο Μιχάλης Αναστασάκης συμμετείχε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Άμστερνταμ και με επίδοση 75μ89 κατετάγη τέταρτος.

Ήταν η μοναδική έγκυρη προσπάθεια του 21χρονου Έλληνα, ο οποίος λόγω άγχους και απειρίας είχε πέντε άκυρες στη συνέχεια του τελικού και δεν μπόρεσε ν' απειλήσει τους Φάιντεκ (80μ93), Τιχόν (78μ84) και Νοβίτσκι (77μ53) που ανέβηκαν στο βάθρο.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπανιώτης ήρθε έκτος στον τελικό του ύψους, την καλύτερη θέση που έχει καταλάβει σε Ευρωπαϊκό Ανοικτού. Ο Έλληνας άλτης πέρασε με την τρίτη τα 2μ19 και με την πρώτη τα 2μ24, "κόλλησε" όμως στα 2μ29 και με τρεις άκυρες εγκατέλειψε νωρίς τον αγώνα με... εμπόδια. Τόσο για τον ίδιο όσο για τους Δημήτρη Χονδροκούκη, ο οποίος με 2μ24 έμεινε έβδομος, και Κυριάκο Ιωάννου, ο οποίος δεν πέρασε τα 2μ29 και έμεινε χωρίς έγκυρη προσπάθεια. Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ιταλός Τζιανμάρκο Ταμπέρι (2μ32), πίσω του δύο Βρετανοί οι Ρόμπι Γκράμπαρζ - Κρις Μπέικερ και ο Γερμανός Έικε Όνεν με 2μ29 - οι δύο τελευταίοι μοιράστηκαν το χάλκινο.

Τέλος, ο Νίκος Σκαρβέλης ήταν 11ος στον τελικό της σφαιροβολίας. Έκανε 19μ55 στη δεύτερη προσπάθειά του και δεν μπόρεσε να είναι μέσα στους πρώτους οκτώ που συνέχισαν μέχρι τέλους. Στο βάθρο ανέβηκαν οι Στορλ (21μ31), Χάρατικ (21μ19) και Αρναούοντοβ (20μ59).

News 24/7

24MEDIA NETWORK