Ανησυχία για τα οικονομικά ζητήματα και συγγνώμη σε αθλητές

Αβεβαιότητα και ανησυχία επικρατεί στον ΣΕΓΑΣ για τα οικονομικά ζητήματα, ενώ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε μετά από τη συνεδρίαση της Τετάρτης, η ομοσπονδία ζήτησε συγγνώμη από αθλητές, προπονητές, σωματεία και προμηθευτές για τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων που τους οφείλει.

Ανησυχία για τα οικονομικά ζητήματα και συγγνώμη σε αθλητές

Η σχετική ανακοίνωση:

"Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ κατά τη σημερινή (σ.σ. Τετάρτη 22/4) του συνεδρίαση συζήτησε εκτενώς την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση, που έχει προκληθεί από τη νέα μείωση της επιχορήγησης, αλλά και από το γεγονός ότι μετά το πρώτο τετράμηνο του νέου έτους δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από την πολιτεία.

Στη διάρκεια του συμβουλίου αποφασίσθηκε ο ακόμη μεγαλύτερος περιορισμός του κάθε είδους λειτουργικής δαπάνης (έχει ήδη περικοπεί πολλές φορές), η μείωση της δαπάνης για τα μαζικά δρομικά γεγονότα και η διατήρηση με κάθε τρόπο του αγωνιστικού προγραμματισμού της ομοσπονδίας.

Το συμβούλιο είδε θετικά τη δήλωση της ΓΓΑ ότι θα διεκδικήσει πρόσθετο ποσό προκειμένου οι επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2014, περιμένει όμως η προσπάθεια αυτή να καταλήξει άμεσα σε συγκεκριμένη δέσμευση και να υπάρξει ΑΜΕΣΑ εκταμίευση μέρος της επιχορήγησης, προκειμένου η ομοσπονδία να λειτουργήσει.

Το διοικητικό συμβούλιο με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώθηκε θέλησε να ζητήσει συγγνώμη από αθλητές, προπονητές, σωματεία και προμηθευτές για την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων που τους οφείλει και να δεσμευτεί ότι όλες οι υποχρεώσεις θα καλυφθούν μόλις υπάρξουν χρήματα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK