Δεύτερο χρυσό, δεύτερο απίστευτο ρεκόρ ο Μπολτ

Ξεπέρασε τα όρια και τον εαυτό του ο Ουσέιν Μπολτ με το ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. (19.19) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βερολίνο. "Απέδειξα ότι τα ρεκόρ στο Πεκίνο δεν ήταν αστεία", δήλωσε ο Τζαμαϊκανός υπεραθλητής. Video και photostory της ιστορικής κούρσας.
Μία ακόμα μεγάλη παράσταση έδωσε την Πέμπτη (20/08) ο Ουσέιν Μπολτ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ο νεαρός Τζαμαϊκανός, όπως πέρσι το καλοκαίρι στο Πεκίνο, έτσι και τώρα στην γερμανική πρωτεύουσα έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες, συντρίβοντας με χαρακτηριστική άνεση τα παγκόσμια ρεκόρ στα σπριντ. Λίγες μέρες μετά το απίστευτο 9.58 στα 100μ. και κάτι ώρες πριν κλείσει τα 23 του χρόνια, ο Μπολτ έτρεξε τα 200μ. σε 19.19, κατακτώντας το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στη διοργάνωση.

Το προηγούμενο ρεκόρ κράτησε ακριβώς ένα χρόνο, καθώς το είχε πετύχει στις 20 Αυγούστου του 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με 19.30.

Δεύτερος και…καταϊδρωμένος σε σύγκριση με τον «φτερωτό» Τζαμαϊκανό, τερμάτισε ο Παναμέζος Αλόνσο Έντουαρντ με 19.81 και την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Αμερικανός Ουάλας Σπίρμον με 19.85.

Μπολτ: "Απέδειξα ότι τα ρεκόρ στο Πεκίνο δεν ήταν αστεία"

"Πραγματικά το ρεκόρ δεν το είχα στο μυαλό. Είχα πει στην αρχή της σεζόν ότι αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν να βελτιώσω την εκκίνηση μου. Δούλεψα πάνω σ' αυτό και αυτό πιστεύω ήταν το ¨κλειδί" στον τελικό. Ξεκίνησα πολύ καλά. Αυτός ο τελικός ήταν πιο δύσκολος από το Πεκίνο όσον αφορά περισσότερο την ψυχολογία και όχι σωματικά" ήταν τα πρώτα λόγια του Μπολτ μετά τη νέα...τρελή κούρσα στα 200μ.

Και πρόσθεσε: "Έδειξα σε πολλούς ότι τα ρεκόρ που πέτυχα στο Πεκίνο δεν ήταν ένα αστείο. Έδειξα ότι με σκληρή δουλειά και αφοσίωση στον στόχο μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Είμαι έτοιμος για ένα ακόμα ρεκόρ στα 4Χ100μ. αλλά δεν ξέρω αν είναι οι συναθλητές μου. Όλα αυτά τα κάνω για την πατρίδα μου. Είναι τρελοί για μένα και περήφανοι".Το νέο κατόρθωμα του Μπολτ