Η Κυριακοπούλου στον τελικό του επί κοντώ

Την πρόκριση της σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος - για δεύτερη φορά στην καριέρα της - πανηγύρισε σήμερα η Νικόλ Κυριακοπούλου, που μετά το Νταεγού θα αγωνιστεί και στον τελικό του επί κοντώ στη διοργάνωση του Πεκίνου.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έκανε το πρώτο μέρος της δουλειάς της και με άλμα στα 4,55 μ. "έκλεισε" μια θέση για τον τελικό της Τετάρτης.

Η 29χρονη χρειάστηκε δύο άλματα για να ξεμπερδέψει με την διαδικασία του προκριματικού, στα 4,45 μ., όπου ξεκίνησε τον αγώνα της και στα 4,55 μ., όπου τελικά τον τελείωσε.

Ο πήχης δεν ανέβηκε στα 4,60 μ. (όριο), καθώς την πρόκριση πήραν οι 14 αθλήτριες, που ξεπέρασαν τα 4,55 μέτρα. Ανάμεσα σε αυτές δεν ήταν  Κατερίνα Στεφανίδη, που έμεινε στα 4,45 μ., ύψος που δεν ήταν αρκετό να της δώσει την πρόκριση. Ο αποκλεισμός της Στεφανίδη, η οποία ήταν από τα φαβορί ακόμη και για μετάλλιο, ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη του προκριματικού. Εκτός τελικού έμεινε και η Σίλκε Σπίγκελμπουργκ, που φέτος προσπάθησε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, ύστερα από το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού.

Η Κυριακοπούλου στον τελικό της Τετάρτης θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τη συμμετοχη. Με 4,83 μ. είναι η δεύτερη αθλήτρια φέτος στον κόσμο, σε μια σεζόν, που την χαρακτηρίζει η σταθερότητα σε μεγάλη ύψη και της επιτρέπει να κάνει πολλά σχέδια.

"Ο προκριματικός πάντα έχει πίεση και μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ολα πήγαν καλά. Τώρα υπάρχει μπροστά ο τελικός, ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας", δήλωσε η Κυριακοπούλου με το τέλος του αγώνα.

Οι 14 του τελικού

Στρουτς (Γερμανία) 4,55 μ., Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,55 μ., Μούρερ (Βραζιλία) 4,55 μ., Μπένγκστον (Σουηδία) 4,55 μ., Μπράντσόου (Μ. Βρετανία) 4,55 μ., Ρίζιχ (Γερμανία) 4,55 μ., Νινάκεν (Φινλανδία) 4,55 μ., Μέιγερ (Σουηδία) 4,55μ., Σίλβα (Κούβα) 4,55 μ., Σουρ (ΗΠΑ) 4,55 μ., Σιντόροβα (Ρωσία) 4,55 μ., Λι (Κίνα) 4,55 μ.