Στον τελικό του ύψους ο Μπανιώτης

Στον κυριακάτικο (30/8) τελικό του ύψους προκρίθηκε ο Κώστας Μπανιώτης, καθώς πέρασε επιτυχώς με την τρίτη προσπάθεια τα 2,31 μ. και πέτυχε παράλληλα την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Στον τελικό του ύψους ο Μπανιώτης

Μεγάλη επιτυχία για τον Κώστα Μπανιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στον κυριακάτικο (30/8) τελικό του ύψους, ξεπερνώντας τα 2 μέτρα και 31 εκατοστά με την τρίτη του προσπάθεια και έκανε παράλληλα την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Στο τελικό προκρίθηκε και ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος αγωνίζεται με τη σημαία της Κύπρου και πέρασε τα 2,31μ. επίσης με την τρίτη προσπάθεια.

Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός πως ο Σύριος, Μαΐντ Εντίν Γκαζάλ έμεινε εκτός τελικού, όχι λόγω επίδοσης, αλλά εξαιτίας καλύτερων προσπαθειών. Ο 29χρονος αθλητής πέρασε τα 2,26μ. και τα 2,29μ. με τη δεύτερη προσπάθεια και με την πρώτη τα 2,17μ. και τα 2,22μ.

Πέντε αθλητές μπήκαν στον τελικό με 2,29μ., αλλά είχαν καλύτερες προσπάθειες από τον ίδιο που συγκέντρωσε τα βλέμματα πολλών, λόγω του εμφύλιου πολέμου στην πατρίδα του.

Μαζί με τον Ντάφιλντ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Προτσένκο από την Ουκρανία, έγιναν οι πρώτοι αθλητές στην ιστορία της διοργάνωσης που περνούν τα 2,2 μ., αλλά μένουν εκτός τελικού στο ύψος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK