Αμεσο κίνδυνο για να χάσει το μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο διατρέχει η Πηγή Δεβετζη. Το δείγμα της βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε πριν από λίγες ημέρες και έτσι θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Η Ρωσίδα σπρίντερ, Γουλίγια Τσερμοσάνσκαγια βρέθηκε θετική σε επανέλεγχο δείγματος του 2008, με συνέπεια η ομάδα σκυταλοδρομίας της Ρωσίας στα 4Χ100μ να χάνει το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 8 χρόνια αργότερα.

Ντοπέ Βραζιλιάνα σπρίντερ

Τελ. ανανέωση : 11/03/16 13:45

Η Άνα Κλαούντια Λέμος βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία, όπως ανακοίνωσε η αρχή αντιντόπινγκ της χώρας. Ζήτησε να εξεταστεί και δεύτερο δείγμα της.

Η Φανή Χαλκιά απαλλάχθηκε ομοφώνως από κάθε κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών, αφού το Εφετείο αποδέχθηκε ότι έπεσε θύμα των νοθευμένων σκευασμάτων που έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά.

Η Αφροδίτη Σκαφίδα τοποθετήθηκε σχετικά με την εμπλοκή της σε υπόθεση ντόπινγκ και υποστήριξε ότι αρνείται κατηγορηματικά κάθε κατηγορία εξαπάτησης του αθλητικού ιδεώδους.

Το γερμανικό κανάλι ARD και οι Times του Λονδίνου καταγγέλουν πως ένας στους τρεις νικητές στις μεγάλες αποστάσεις από το 2001 μπορεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Επίπληξη στον Μπανιώτη

Τελ. ανανέωση : 22/04/15 19:55

Μετά την IAAF και ο ΣΕΓΑΣ σφράγισε την απόφαση για τον Κώστα Μπανιώτη τιμωρώντας τον με επίπληξη για την υπόθεση ντόπινγκ του 2013.

Nτοπέ η Γέπτο

Τελ. ανανέωση : 20/12/14 12:16

Η ομοσπονδία στίβου της Κένυας ανακοίνωσε πως και το δεύτερο δείγμα που έδωσε η Ρίτα Γέπτο είναι θετικό στην απαγορευμένη ουσία ερυθροποιητίνη.