Ντοπέ Βραζιλιάνα σπρίντερ

Η Άνα Κλαούντια Λέμος βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία, όπως ανακοίνωσε η αρχή αντιντόπινγκ της χώρας. Ζήτησε να εξεταστεί και δεύτερο δείγμα της.

Ντοπέ Βραζιλιάνα σπρίντερ

Σοκ στον στίβο της Βραζιλίας και όχι μόνο μετά από τη γνωστοποίηση της είδησης ότι η 27χρονη Βραζιλιάνα σπρίντερ, Άνα Κλαούντια Λέμος, βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία οξανδρολόνη έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε.

Η αρχή αντιντόπινγκ της χώρας έκανε γνωστό το γεγονός, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες στην δημοσιότητα και πως η ίδια η αθλήτρια ζήτησε να εξεταστεί και δεύτερο δείγμα της, με την ευχή να είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα. Όσο για την Ομοσπονδία της Βραζιλίας, ακόμα δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση.

Η Λέμος είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας της για ένα μετάλλιο στα 4Χ100 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ είναι η κάτοχος του ρεκόρ Βραζιλίας στα 100 και στα 200 μέτρα. Η ίδια βρίσκεται στο Νο23 της παγκόσμιας κατάταξης στα 100 μέτρα το 2015, έχοντας ατομικό ρεκόρ 11.01.

Η "Associated Press" που έκανε γνωστό το θέμα, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον προπονητή της αθλήτριας, τον Ιάπωνα Κατσουχίκο Νακάγια, αλλά δεν κατέστη δυνατό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK