Πενταετής ποινή στον πρώην υπεύθυνο αντιντόπινγκ της IAAF

Βαρύς ο "πέλεκυς" της Επιτροπής Δεοντολογίας της IAAF για τους αξιωματούχους που επιχείρησαν να καλύψουν τα αποτελέσματα ελέγχων ντόπινγκ.

Πενταετής ποινή στον πρώην υπεύθυνο αντιντόπινγκ της IAAF

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της IAAF επέβαλε πενταετή απαγόρευση ενασχόλησης με τον στίβο στον πρώην επικεφαλής του ιατρικού τμήματος και του τμήματος αντιντόπινγκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας, δρ. Γκάμπριελ Ντολέ.

Ο δρ. Ντολέ αντιμετώπιζε κατηγορίες για δωροδοκία 200.000 ευρώ, ώστε να καλύψει δείγματα Ρώσων θετικών που είχαν κάνει χρήση αναβολικών.

Ο Γάλλος γιατρός συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2014 και αφέθηκε ελεύθερος μετά από την καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο παραιτήθηκε από το πόστο του.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της IAAF τιμώρησε με αποκλεισμό δια βίου τον Παπά Μασατά Ντιάκ, τον γιο του πρώην προέδρου της Λαμίν Ντιάκ, ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος του οργανισμού, τον πρώην πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου και ταμεία της IAAF, Βαλεντίν Μπαλαχνίτσεβ και τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Ρωσίας για τις μεγάλες αποστάσεις, Αλεξέι Μελνίκοβ (οι δύο τελευταίοι τιμωρήθηκαν και με πρόστιμο).

Η ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε τρεις ημέρες αφορούσε τις έρευνες της γαλλικής αστυνομίας, μετά από καταγγελίες ότι κορυφαίοι αξιοματούχοι της IAAF δέχονταν δωροδοκίες για να καλύψουν ελέγχους ντόπινγκ.

Ο ίδιος ο Λαμίν Ντιακ τελεί υπό έρευνα, με την υποψία δωροληψίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK