"Έφυγε" η Αλέξα Σιούλη

Φτωχότερη έγινε η οικογένεια του στίβου και του ελληνικού αθλητισμού, αφού την Τετάρτη η Αλέξα Σιούλη έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο και απεβίωσε σε ηλικία μόλις 56 ετών.

"Έφυγε" η Αλέξα Σιούλη

Η Αλέξα Σιούλη υπήρξε κάτοχος 15 πανελλήνιων ρεκόρ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ενώ ως τεχνικός της Παναχαϊκής οδηγησε σε σχεδόν 250 μετάλλια αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου.

Η εκλιπούσα υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες που γνώρισε ο ελληνικός στίβος τη δεκαετία του 1980, ενώ στην παρακάτω φωτογραφείο (αρχείο Νίκου Μουρατίδη), καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μέτρα με 11.79 (1980).

H Αλέξα Σιούλη πάλεψε για οκτώ μήνες με την επάρατη νόσο και την Τετάρτη "έσβησε" σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και τον ελληνικό στίβο.

Η ανάρτηση του ΣΕΓΑΣ στο Facebook

Αφιερώματα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα άγνωστα πολυβολεία του Μεταξά που πήραν οι Γερμανοί στην Κατοχή

Το άγνωστο πολυβολείο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Μεταξά και χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς κατά τη μαύρη περίοδο της Κατοχής. Ένα ακόμη μνημείο αφημένο στο έλεος του χρόνου (Drone Video)

Μηχανή του Χρόνου ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ