Εντυπωσίασαν Αναγνώστου, Πεσιρίδου και Μπελιμπασάκη

Πέντε προκρίσεις και τρεις αποκλεισμούς είχαμε για τους Έλληνες αθλητές στην έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβους που διεξάγεται στο Άμστερνταμ.

Εντυπωσίασαν Αναγνώστου, Πεσιρίδου και Μπελιμπασάκη

Την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση της καριέρας της σημείωσε σήμερα η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου που έδειξε συνέπεια και υλοποίησε τον πρώτο της στόχο στο 23ο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.

Η πρωταθλήτρια της Βάσως Παναγιωτοπούλου με βολή στα 59.16 μ. πήρε την απευθείας πρόκριση για τον τελικό της δισκοβολίας και έδειξε πως εκεί έχει περιθώρια να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις και ένα καλό πλασάρισμα.

Η Αναγνωστοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 56,50 μ. και στη δεύτερη βολή της κατάφερε να κάνει αυτό που μπορούσε. Ο τελικός θα γίνει την Παρασκευή στις 20.15 ώρα Ελλάδος. Η αθλήτρια ταξίδεψε στο Αμστερνταμ με 59,76 μ. ενώ έχει ατομικό ρεκόρ 61,40 μέτρα.

Προκρίθηκε ως πρώτη στα ημιτελικά η Πεσιρίδου

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Ελισάβετ Πεσιρίδου και ανταμείφθηκε με την πρόκριση στον αυριανό ημιτελικό των 100 μ. εμπ. στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ.

Η Ελληνίδα, στην πρώτη ημέρα της 23ης διοργάνωσης, κατάφερε να τερματίσει πρώτη στη δεύτερη σειρά με 12.98 (1,8), παρά το γεγονός ότι έφυγε αργά από το βατήρα και δεν ήταν όσο καλή θα ήθελε στο πρώτο εμπόδιο.

Σε κάθε περίπτωση η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να απειλήσει το 12.93, που είναι το ρεκόρ της και μοιάζει ικανό να της δώσει ακόμη και μια θέση στον τελικό. Η Ελληνίδα σημείωσε την κορυφαία επίδοση του προκριματικού και ήταν η μόνη από τις αθλήτριες που κατέβηκε τα 13.00. Θυμίζουμε πως στη διαδικασία των προκριματικών δεν συμμετείχαν οι αθλήτριες με τις 12 καλύτερες επιδόσεις, οι οποίες προκρίθηκαν απευθείας στον ημιτελικο.

Ο Ημιτελικός θα γίνει την Πέμπτη στις 18.10.

Ατομικό ρεκόρ η Μπελιμπασάκη και πρόκριση στον ημιτελικό

Το μικρός άγχος που αισθανόταν πριν από την προκριματική κούρσα των 200 μ., αποδείχθηκε πέρα για πέρα δημιουργικό.

Για την ακρίβεια δεν φάνηκε να την επηρεάζει στο ελάχιστο. Η Μαρία Μπελιμπασάκη κατάφερε στον προκριματικό των 200 μ. να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να τρέξει γρήγορα και να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ στα 200 μ. με 23.03 (0,7).

Η επίδοση αυτή της έδωσε τη νίκη στη σειρά της, τη δεύτερη θέση στο σύνολο της κατάταξης και τη δυνατότητα να διεκδικήσει το απόγευμα έναν καλό διάδρομο και γιατί όχι και μια θέση στους οχτώ του τελικού.

Βασικός στόχος της Μπελιμπασάκη, που παραμένει η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα, είναι να σπάσει το φράγμα των 23.00, επίδοση που θα την ανεβάσει επίπεδο και θα της δίνει το δικαίωμα να διεκδικεί καλά πλασαρίσματα.

Ο ημιτελικός θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 18.30.

Η κούρσα της Μπελιμπασάκη

Διπλή πρόκριση για τις Βασιλείου

Κούρσα τακτικής επέλεξε να κάνει η Ειρήνη Βασιλείου και δικαιώθηκε. Η Ελληνίδα δίχως να σπαταλήσει περιττές δυνάμεις τερμάτισε στη δεύτερη θέση της τέταρτης προκριματικής σειράς των 400 μ. με 53.86 και πήρε την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό της Πέμπτης.

Η 26χρονη αθλήτρια ηγήθηκε για μεγάλο μέρος της κούρσας, της οποίας τελικά νικήτρια ήταν η Ολλανδέζα Λισάν Βιτέ (52.84). Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε η Άννα Βασιλείου. Η Ελληνίδα αθλήτρια αρχικά ακυρώθηκε, αλλά στη συνέχεια μετά από ένσταση της ελληνικής αποστολής πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των 400μ. με χρόνο 53.98.

Εκτός τελικού οι αθλητές στο μήκος

Αντίθετα με τις κυρίες οι τρεις άνδρες που αγωνίστηκαν το πρωί στον προκριματικό του μήκους. Οι Καψής, Μερτζανίδης και Τσάκονας έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό.

Εκείνος που τα πήγε καλύτερα ήταν ο Μερτζανίδης που με καλύτερη επίδοση στα 7.76 ήταν έκτος στο δεύτερο προκριματικό και 14ος συνολικά. Την ίδια ώρα ο Νικόλαος Καψής με άλμα στα 7.23 και ο Γιώργος Τσακωνας με καλύτερη επίδοση στα 7.56 κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλμα πάνω από τα οκτώ μέτρα που ήταν και το όριο πρόκρισης έκαναν μόλις τέσσερις αθλητές (οι Τορνέους, Γιούσκα, Χέινλε και Μπαριτσεούσκι), ενώ οι υπόλοιποι οκτώ θα περάσουν σύμφωνα με την επίδοσή τους.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Απόγευμα (ΕΡΤ2, WEBTV 18.00)

16.30 Υψος 10άθλου

18.05 Ακοντισμός (Α) πρ. (Museum Square) α΄γκρουπ ΜΠΑΤΖΑΒΑΛΗΣ, ΚΥΡΙΑΖΗΣ

18.05 400 μ. εμπ. (Α) πρ.

18.30 200 μ. (Γ) Ημιτελικός

18.50 Επί κοντώ (Α) πρ. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΠΑΤΣΟΥΚΑΚΗΣ

18.55 3.000 μ. στιπλ (Α) πρ.

19.25 800 μ. (Γ) πρ.

19.40 Ακοντισμός (Α) (Museum Square) β΄γκρουπ ΜΠΑΤΖΑΒΑΛΗΣ, ΚΥΡΙΑΖΗΣ

19.40 Μήκος (Γ) πρ. ΑΛΕΞΟΥΛΗ, ΚΟΛΟΚΥΘΑ

20.00 10.000 μ. (Γ) Τελικός ΠΑΠΠΑΣ

20.10 Σφαιροβολία (Γ) πρ. ΣΚΑΡΒΕΛΗ

20.38 400 μ. 10αθλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK