Επέζησαν και τερμάτισαν ένα χρόνο μετά στη Βοστώνη (VIDEO)

Ένα χρόνο μετά τα τραγικά γεγονότα του Μαραθωνίου της Βοστώνης, δύο από τις επιζώσες της έκρηξης, η Σελέστε και η Σίδνεϊ Κορκόραν αποφάσισαν να επιστρέψουν στον τόπο όπου έζησαν εφιαλτικές στιγμές και να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού. Δείτε το συγκινητικό VIDEO με την Σελέστε να τερματίζει με τα προσθετικά μέλη της.

Επέζησαν και τερμάτισαν ένα χρόνο μετά στη Βοστώνη (VIDEO)

Η Σελέστε Κορκόραν μαζί με τον άντρα της, Κέβιν και την κόρη της Σίδνεϊ βρίσκονταν στην γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης, περιμένοντας την αδερφή της Σελέστε, Κάρμεν Ακαμπό, να τερματίσει.

Η έκρηξη μιας βόμβας όμως χάλασε τα σχέδιά τους, με αποτέλεσμα η 47χρονη Σελέστε να χάσει και τα δύο της πόδια από το γόνατο και κάτω και να υποβληθεί σε επέμβαση στο αυτί της, καθώς υπέστη ρήξη δεξιού τυμπάνου. Από τη βόμβα τραυματίστηκε και η 18χρονη κόρη της, Σίδνεϊ, η οποία βρέθηκε πολύ κοντά στο θάνατο από αιμορραγία, ενώ ένα χρόνο μετά παρουσιάζει συμπτώματα μετά - τραυματικού στρες, σύμφωνα με την "Boston Globe".

Ένα χρόνο μετά, η οικογένεια Κορκόραν αποφάσισε να επιστρέψει στο μέρος όπου πέρυσι έζησε εφιαλτικές στιγμές και αυτή τη φορά όχι μόνο να δει την Κάρμεν να ολοκληρώνει το μαραθώνιο, αλλά να διασχίσουν μαζί μερικά μέτρα πριν από την γραμμή του τερματισμού.

Με τεράστια δύναμη ψυχής, μάνα και κόρη συνόδευσαν την Κάρμεν στο τελευταίο τμήμα του Μαραθωνίου και οι τρεις γυναίκες κατάφεραν να τερματίσουν, σβήνοντας τις περσινές μνήμες. "H αρνητική ενέργεια έχει φύγει για τα καλά από αυτό το σημείο", είπε η Σελέστε μετά την ολοκλήρωση του Μαραθωνίου. "Οι τρομοκράτες δεν κερδίζουν ποτέ".

"Νομίζω ότι ανυπομονεί για τον τερματισμό. Είναι σίγουρα αγχωμένη για την όλη κατάσταση, αλλά ως οικογένεια ανυπομονούμε να τερματίσουμε μαζί. Ελπίζω να μπορέσουμε να το κάνουμε. Πιστεύω πως θα είναι απίστευτο", δήλωσε η Ακαμπό πριν από την έναρξη του αγώνα, ενώ πριν από ένα μήνα, η αδερφή της, Σελέστε, είχε μιλήσει πριν από ένα μήνα στην "today.com" τονίζοντας: "Είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας, αλλά τελευταία τα πάνω είναι περισσότερα από τα κάτω. Νομίζω πως βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση".

Από την πλευρά της, η μικρότερη της οικογένειας, Σίδνεϊ, είχε τονίσει: "Δεν νομίζω πως θα μπορέσουμε ποτέ να επιστρέψουμε στην κατάσταση που ήμασταν πριν, αλλά νομίζω πως θα βρούμε μια νέα φυσιολογική κατάσταση. Δεν την έχουμε βρει ακόμα, αλλά πλησιάζουμε".

"We're having a boy..."

"Θα αποκτήσουμε αγόρι". Αυτά ήταν τα χαρμόσυνα νέα, με τα οποία η Σάρα Νόρκοτ περίμενε τον σύζυγό της, Τζιμ, στη γραμμή του τερματισμού στο φετινό Μαραθώνιο της Βοστώνης. Η Νόρκοτ, η οποία έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή για τον Μαραθώνιο της Βοστώνης για το 2015, είναι 19 εβδομάδων έγκυος στο πρώτο της παιδί και δεν κατάφερε να τρέξει φέτος.

Μαζί με τον σύζυγό της, Τζιμ, συμφώνησαν πως θα του αποκάλυπτε το φύλο του παιδιού τους, περιμένοντάς τον στη γραμμή του τερματισμού στο φετινό Μαραθώνιο. Έτσι, η Σάρα βρέθηκε στο σημείο όπου πριν από δύο χρόνια ο σύντροφός της, της έκανε πρόταση γάμου και άνοιξε το φάκελο με τα αποτελέσματα του υπέρηχου.

Αφού έμαθε τα νέα, περίμενε τον άντρα στη γραμμή του τερματισμού, κρατώντας ένα πανό που έλεγε: "Θα αποκτήσουμε αγόρι". Ο Τζιμ είδε την αφίσα και έτρεξε προς το μέρος της συζύγου του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 3:02:34.

"Το να ανοίξω το φάκελο μόνη μου ήταν αυτό που χρειαζόμουν. Περιμέναμε αγόρι και τώρα που το ξέρουμε, έγινε πραγματικότητα. Ολοκλήρωσε τον ενθουσιασμό της ημέρας και το εκπληκτικό κατόρθωμα του Τζιμ", δήλωσε η Σάρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK