Επικράτηση Κόε στις εκλογές της IAAF

Ο Σεμπάστιαν Κόε κέρδισε τις εκλογές για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου κόντρα στον Σεργκέι Μπούμπκα και θα διαδεχθεί τον Λαμίν Ντιάκ.

Επικράτηση Κόε στις εκλογές της IAAF

Ο Σεμπάστιαν Κόε είναι ο έκτος πρόεδρος στην ιστορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου. Ο Βρετανός επικράτησε στις εκλογές της IAAF του Σεργκέι Μπούμπκα με 115 ψήφους έναντι 92 του Ουκρανού.

Ο Βρετανός ολυμπιονίκης των 1.500 μ. θα αναλάβει καθήκοντα στις 31 Αυγούστου όπου και θα διαδεχθεί ύστερα από 16 χρόνια τον Σενεγαλέζο Λαμίν Ντιάκ.

"Είμαι βαθύτατα ευγνώμων που επιλέχθηκα για αυτή τη θέση. Δεν υπάρχει άλλη δουλειά, την οποία θέλω να κάνω, περισσότερη από αυτή", δήλωσε ο νέος πρόεδρος, ο οποίος μάλιστα παρομοίασε αυτή του την επιτυχία με την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου.

Ο 58χρονος με την εκλογή ως πρόεδρος της IAAF γίνεται αυτόματα "αθάνατος", καθώς θα είναι πλέον και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

"Πιστεύω ότι η εκλογή του Σεμπάστιαν Κόε στην IAAF σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας καλύτερης εποχής για τον στίβο. Το άθλημα μας πρέπει να ακολουθήσει νέους δρόμους και ο Σεμπάστιαν Κόε με τα όσα έχει ανακοινώσει δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Ο ΣΕΓΑΣ, η ομοσπονδία που γέννησε τον ολυμπισμό στηρίζει αυτή την προσπάθεια", δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, καλοσωρίζοντας την εκλογή του Βρετανού στη θέση του προέδρου της IAAF. Ο Σεργκέι Μπούμπκα εξελέγει στη θέση του αντιπροέδρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK