H εμπειρία του να τρέχεις μαραθώνιο στη Λεμεσό

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ που διεξάγεται φέτος στις 29 Μαρτίου, στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού. «Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Μιλώντας με ποσοστά, ο βαθμός ετοιμότητάς μας βρίσκεται στο 90%» εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, Βασίλης Βάβαλος. Εκτιμάται ότι θα συμπληρωθεί το ανώτατο όριο συμμετοχής που είναι 10.000 δρομείς.

H εμπειρία του να τρέχεις μαραθώνιο στη Λεμεσό

Όσοι επιθυμούν να τρέξουν στον Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ θα πρέπει το συντομότερο να δηλώσουν συμμετοχή, μέσω του www.limassolmarathon.com και του 25880100. Το κόστος συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο είναι 60 ευρώ, Μισό Μαραθώνιο 45 ευρώ, Δρόμος Υγείας 10χλμ 30 ευρώ και τέλος Ατομικό Δρόμο 5χλμ 30 ευρώ. Όσοι προσέλθουν για εγγραφή τις δύο τελευταίες μέρες, δύσκολα θα βρουν θέση και μάλλον θα βρεθούν σε κάποια λίστα αναμονής. Οι διοργανωτές δεν μπορούν να δεχθούν πάνω από 10.000 δρομείς.

Περίπου οι μισοί διαγωνιζόμενοι θα είναι στον Primetel Εταιρικό Μαραθώνιο 5χλμ, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 εταιρείες και οργανισμοί, με έδρα την Κύπρο. Στον Μαραθώνιο των 42.195 μέτρων θα τρέξουν περίπου 500 δρομείς. Η εκκίνηση θα δοθεί από την περιοχή του Μόλου στις 09:00πμ, οι δρομείς θα φτάσουν μέχρι το ξενοδοχείο Le Meridien, θα γυρίσουν έως τον κυκλικό κόμβο του νέου Λιμανιού, έπειτα θα κινηθούν μέχρι την τουριστική περιοχή Γερμασόγειας και θα επιστρέψουν να τερματίσουν στον Μόλο.

Η διαδρομή έχει μετρηθεί από ξένους απεσταλμένους που ήρθαν στην Κύπρο τον περασμένο μήνα. Μεταξύ τους ο κύριος Γιώργος Δούσης, υπεύθυνος για τη μέτρηση της διαδρομής και του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι διαπιστευμένος από την IAAF και την AIMS.

Πάνω από χίλιοι δρομείς έρχονται από το εξωτερικό, από 50 διαφορετικές χώρες. Υπάρχουν δρομείς από Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Κονγκό, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιαπωνία και φυσικά την Ευρώπη. Το 20% είναι Βρετανοί και το 6% Ρώσοι. Η διοργάνωση αποτελεί σημαντική τόνωση για τον τουρισμό και γενικότερα την οικονομία της περιοχής.

Ο μεγαλύτερος δρομέας που έχει δηλώσει συμμετοχή είναι ηλικίας 76 χρόνων και ο μικρότερος 6 χρόνων, καθώς τρέχει στον McDonald’s Μαθητικό Μαραθώνιο.

Η διoργάνωση θα περάσει και από τους έξι Δήμους της Λεμεσού. «Έχουμε αγαστή συνεργασία τόσο με τις τοπικές αρχές όσο και με την Αστυνομία, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά» εξηγεί ο κ. Βαβαλός. Σημειώνεται ότι η παραλιακή λεωφόρος της Λεμεσού θα είναι κλειστή στις 29 Μαρτίου, από τις 09:00πμ έως τις 14:00μμ, καθώς αυτό επιτάσσουν οι διεθνείς κανονισμοί.

Έκκληση για εθελοντές

Παράλληλα με τις εγγραφές για δρομείς, οι διοργανωτές δέχονται και αιτήσεις από εθελοντές, οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της διοργάνωσης.

Εκτιμάται ότι πάνω από 700 εθελοντές θα δουλέψουν στη διοργάνωση. «Απευθύνουμε έκκληση σε όλο τον κόσμο, της Λεμεσού αλλά και της υπόλοιπης Κύπρου, όπως συμμετάσχουν ενεργά, ως εθελοντές, στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στον τόπο μας, βάσει συμμετοχών» εξηγεί ο κ. Βαβαλός.

Ο Μαραθώνιος Λεμεσού – ΓΣΟ είναι από τους λίγους στον κόσμο που όλη η διαδρομή κινείται παράλληλα με τη θάλασσα. Τη χρονομέτρηση έχει αναλάβει η ιταλική εταιρεία TDS που δουλεύει και για τον Μαραθώνιο της Ρώμης. Στην Κύπρο θα φτάσει ένα συνεργείο πέντε ατόμων, ενώ θα χρονομετρηθούν οι αγωνιστική δρόμοι και ο PrimeTel εταιρικός Δρόμος 5χλμ, με τη βοήθεια ενός chip που θα έχουν στο νούμερό τους.

Το κέντρο υποδοχής και εγγραφής αθλητών θα είναι στην Χαρουπόμηλο και θα λειτουργεί Παρασκευή και Σάββατο 27 και 28 Μαρτίου. Την Κυριακή στο ίδιο χώρο με την εκκίνηση και τον τερματισμό, στις 10:00πμ ξεκινάει το Marathon Party, που επιμελείται η ομάδα του Guaba Beach Bar.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.limassolmarathon.com και στο https://www.facebook.com/limassolmarathon.

News 24/7

24MEDIA NETWORK