Η μεγάλη κούρσα, ο μεγάλος αγώνας, δικαίωση για τον μεγάλο αυτό αθλητή!

Πέρασαν 16 χρόνια από την 28η Σεπτεμβρίου του 2000, την ημέρα που ο Κεντέρης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και έκανε την Ελλάδα να ακουστεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, για μία από τις κορυφαίες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Η μεγάλη κούρσα, ο μεγάλος αγώνας, δικαίωση για τον μεγάλο αυτό αθλητή!

Με την Ελλάδα να έχει υποστεί ένα τεράστιο σοκ μετά την τραγωδία του "Εξπρές Σάμινα" δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάρου στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000, ο Κώστας Κεντέρης ήρθε λίγες ώρες αργότερα να χαρίσει με τη μεγάλη του επιτυχία, λίγα χαμόγελα στους Έλληνες.

Ο κορυφαίος σπρίντερ που έχει παράξει ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός κατάφερε να διανύσει την απόσταση των 200μ. σε χρόνο 20.09", τερματίζοντας στην 1η θέση. Το χρυσό του Κώστα Κεντέρη ήταν αναπάντεχο, καθώς ελάχιστοι περίμεναν ότι θα μπορέσει να βρεθεί στο βάθρο. Παρόλα αυτά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης διέψευσε τα προγνωστικά και κατάφερε να κάνει μια από τις μεγαλύτερες κούρσες της ζωής του και να πάρει την πρωτιά.

Χαραγμένη στη μνήμη κάθε Έλληνα και η επική μετάδοση του Νίκου Αντωνιάδη για την ΕΡΤ:

"Κι έφυγε. Έχει φύγει καλά και έχει φύγει πολύ αργά ο Αμερικάνος. Δυνατός ο Κεντέρης. Κι ανεβαίνει τώρα, τώρα είναι η σειρά του, τώρα πρέπει να είναι πιο δυνατός. Ανεβαίνει ο Κώστας! Πάει για μετάλλιο! Ο Κεντέρης, ο Κεντέρης, ο Κεντέρης είναι πρώτος! Ολυμπιονίκης! Πρώτος Ολυμπιονίκης! Χρυσός νικητής ο Κώστας Κεντέρης, χρυσός νικητής ο Κώστας Κεντέρης! Είναι απίστευτο! 20.09!20.09! Η μεγάλη κούρσα! Ο μεγάλος αγώνας, δικαίωση για τον μεγάλο αυτό αθλητή! Ήταν απίστευτος στα τελευταία μέτρα της κούρσας. Αποθέωση!".

Η κατάταξη του τελικού:

1. Κώστας Κεντέρης (Ελλάδα) 20.09

2. Ντάρεν Κάμπελ (Ην. Βασίλειο) 20.14

3. Άτο Μπόλτον (Τρίνιταντ Τομπάκο) 20.20

4. Ομπαντέλε Τόμσον (Μπαρμπέιντος) 20.20

5. Κρίστιαν Μάλκομ (Ην. Βασίλειο) 20.23

6. Κλαουντινέι Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 20.28

7. Κόμπι Μίλερ (ΗΠΑ) 20.35

8. Τζον Καπέλ (ΗΠΑ) 20.49

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι θα έκανε ο Κεντέρης στην κούρσα του Μπολτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK