Η Μεζερέτ Ντεφάρ στο Contra.gr: "Η Ελλάδα δεύτερο σπίτι μου"

Θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να διδάξει αθλητισμό στα νέα παιδιά. Αγαπάει τη χώρα μας όσο την Αιθιοπία και πιστεύει στους Έλληνες. Η Μεζερέτ Ντεφάρ αποκαλύπτει στο Contra.gr γιατί θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα της, αλλά και γιατί έβγαλε από τη φανέλα της την εικόνα της Παναγίας όταν τερμάτισε πρώτη στον τελικό των 5.000μ. στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Η Μεζερέτ Ντεφάρ στο Contra.gr: "Η Ελλάδα δεύτερο σπίτι μου"

Η ανάδειξή της ως επίτιμου μέλους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών ήταν μόνο η επισφράγιση της ξεχωριστής σχέσης που έχει η δις χρυσή ολυμπιονίκης των 5000μ. Μεζερέτ Ντεφάρ για την Ελλάδα. Η μικροκαμωμένη δρομέας από την Αιθιοπία είναι μισή Ελληνίδα και δεν το έκρυψε ούτε μετά τον τερματισμό της στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου. Η στιγμή που βγάζει και δείχνει την εικόνα της Παναγίας ενώ δεν μπορεί να σταματήσει το κλάμα της έχει αποτυπωθεί σε όλους όσους παρακολούθησαν την κούρσα ανά την υφήλιο.

Την συναντήσαμε στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης όπου την δεξιώθηκε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και μας μίλησε για εκείνη τη στιγμή. « Από το πρωί της ημέρας εκείνης δεν ένιωθα καλά. Ήμουν πολύ νευρική και ζήτησα από την Παναγία να με βοηθήσει. Μάλιστα πήρα την εικόνα της που μου είχε δώσει ο άνδρας μου και την έβαλα στην μπλούζα μου. Προσευχήθηκα και είπα ότι αν με βοηθήσει θα την δείξω σε όλο τον κόσμο . Αν πάλι δεν τα καταφέρω θα την κρατήσω για πάντα στην καρδιά μου. Την συνέχεια την ξέρετε.»

Η 29χρονη Ντεφάρ δεν κρύβει ότι ήθελε αυτό το μετάλλιο γιατί ήταν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί αγώνες της καριέρας της .Όπως δεν κρύβει ότι οι Ολυμπιακοί της Αθήνας ήταν η σημαντικότεροι και οι καλύτεροι που έχει λάβει μέρος (στο Πεκίνο κέρδισε το χάλκινο). « Στην Αθήνα ήμουν πολύ μικρή και δεν το περίμενε κανείς να κερδίσω το χρυσό. Από τότε η Ελλάδα έγινε η δεύτερη πατρίδα μου. Την αγαπώ πάρα πολύ κι έρχομαι κάθε χρόνο. Ίσως να έρθω και για μόνιμη εγκατάσταση κάποτε σίγουρα πάντως θα ήθελα να δουλέψω με μικρά παιδιά εδώ και να τα διδάξω».

Με το προεδρείο του ΣΕΟ Δημοσθένη Ταμπάκο (πρόεδρο), Βασίλη Πολύμερο (αντιπρόεδρο), Εύη Μωραϊτίδου Γενική Γραμματέα

Με τον σύζυγό της και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του ΣΕΟ Γιάννη Σταθόπουλο

News 24/7

24MEDIA NETWORK