"Καμπανάκι" ΣΕΓΑΣ στην Πολιτεία

Το οικοδόμημα του αθλητισμού βουλιάζει μέρα με τη μέρα και ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωσή του καλεί την Πολιτεία να αντιμετωπίσει την κατάσταση διαφορετικά.

"Καμπανάκι" ΣΕΓΑΣ στην Πολιτεία

Ο αθλητισμός δεν είναι λογιστική εγγραφή και η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για να συνεχίσει να υπάρχει το υγειές του κομμάτι στη χώρα μας υποστηρίζει με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η αρχαιότερη ομοσπονδία της χώρας.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει την έντονη αντίθεση του στη συνεχιζόμενη από την Πολιτεία αντιμετώπιση του αθλητισμού ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες – δηλαδή ως πρόβλημα – και όχι ως διέξοδο και λύση για τη νεολαία και την κοινωνία γενικότερα, όπως πράγματι είναι.

Αθλητισμός σημαίνει, πάνω απ’ όλα, χρηματοδότηση της προπονητικής προσπάθειας και της αγωνιστικής δραστηριότητας σωματείων, προπονητών και αθλητών. Όχι χρηματοδότηση λειτουργικών δαπανών και πάγιων εξόδων.

Δεν είναι δυνατόν η κυβερνητική πολιτική να συνοψίζεται στο «θα κρατήσουμε τα στάδια ανοιχτά». Τι νόημα έχει να είναι ανοιχτά τα στάδια όταν δεν υπάρχουν σωματεία, ομοσπονδίες, αθλητές προπονητές. Τι νόημα έχει να διακηρύσσει η κυβέρνηση ότι «τα χρήματα θα επαρκούν για να καλυφθεί η μισθοδοσία των υπαλλήλων» της ΓΓΑ, των σταδίων, άντε και των ομοσπονδιών, όταν δεν θα υπάρχει ουσιαστικά ερασιτεχνικός αθλητισμός;

Δεν είναι δυνατόν ο αθλητισμός να χρηματοδοτείται με το 0,01% του προϋπολογισμού του κράτους και να αγνοείται έτσι όχι μόνο η ρητή συνταγματική επιταγή, αλλά και η τεράστια σημασία του στην ψυχοσωματική ισορροπία της νεολαίας και όχι μόνο.

Η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για να συνεχίσει να υπάρχει το παραγωγικό κομμάτι του αθλητισμού στη χώρα μας. Για να συνεχίσει να υπάρχει διέξοδος για τη νέα γενιά. Για να βελτιωθούν τα επίπεδα της σωματικής και ψυχικής υγείας και να περιοριστούν οι δαπάνες περίθαλψης. Για να αυξηθούν οι δείκτες ποιότητας ζωής για όλους.

Στην προσπάθεια κοινωνικής και οικονομικής ανάκαμψης, ο αθλητισμός πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο. Η Πολιτεία οφείλει να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα αυτή και σε συνεργασία με την ΕΟΕ και τις αθλητικές ομοσπονδίες να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης και ανάπτυξης του.

Καλούμε την πολιτεία να επανεξετάσει και πάλι το θέμα του αθλητισμού και να το αντιμετωπίζει όπως του αρμόζει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK