Κόε εναντίον Μπούμπκα στις εκλογές της IAAF

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF) ανακοίνωσε τη λίστα των υποψηφίων για τις προσεχείς εκλογές. Μοναδικός Έλληνας υποψήφιος ο είναι ο Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος.

Κόε εναντίον Μπούμπκα στις εκλογές της IAAF

Ήρθε η ώρα να περάσουν τα ηνία της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF) στα χέρια ενός αθλητή, ενός σπουδαίου αθλητή. Ο Βρετανός δρομέας Σεμπάστιαν Κόε και ο Ουκρανός άλτης Σεργκέι Μπούμπκα, αθλητές που έγραψαν ιστορία τη δεκαετία του 80' και του 90', είναι επίσημα οι δύο υποψήφιοι για την ανάδειξη του προέδρου στις 20 Αυγούστου στο κογκρέσο της IAAF στο Πεκίνο.

Ήταν γνωστή η υποψηφιότητα και των δύο, ενώ έχουν παρουσιάσει το πρόγραμμα τους στα μέλη της IAAF. Ο Κόε ήταν ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, ενώ ο Μπούμπκα είναι αντιπρόεδρος της ΔΟΕ και διεκδίκησε την προεδρία, χάνοντας τις εκλογές από τον Γερμανό Τόμας Μπαχ.

Ο "τσάρος των αιθέρων" έχει βάλει υποψηφιότητα και για αντιπρόεδρος, καθώς ο Κόε απολαμβάνει μεγάλη υποστήριξη από τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Ουκρανός είχε έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο πριν από λίγα χρόνια, αλλά παραμένει αδιευκρίνιστο ποιον θα υποστηρίξει ο ΣΕΓΑΣ.

Η ελληνική ομοσπονδία στηρίζει πάντως θερμά την υποψηφιότητα του πρώην προπονητή της Νίκης Μπακογιάννη και σημερινό μάνατζερ μεγάλων μίτινγκ στη χώρα μας (Athens Street Pole Vault, Γκαλά Φιλοθέης), Γιάννη Κουτσογιαννόπουλο για την επιτροπή των γυναικών της IAAF.

Είναι ο μοναδικός άνδρας που έχει βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Η Γερμανίδα Έστερ Φίτκο, η Αμερικανίδα Αν Φίλιπς, η Νεοζηλανδή Ανέτ Πέρβις και η Νιγηριανή Μαρία Γόπχιλ διεκδικούν επίσης την προεδρία στη συγκεκριμένη επιτροπή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK