Ξεχώρισαν Φιλιππίδης και Πεσιρίδου

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Ξεχώρισε και ο Φιλιππίδης.

Ξεχώρισαν Φιλιππίδης και Πεσιρίδου

Με τον καιρό να προκαλεί προβλήματα σε αθλητές και διοργανωτές διεξήχθη το Σάββατο (19/7) η πρώτη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στίβου Ανδρών και Γυναικών στο ΟΑΚΑ.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου και η Μαρία Πιννή έκαναν πολύ καλή κούρσα, τερμάτισαν αμφότερες τερμάτισαν σε 13.36 και βελτίωσαν τα ατομικά τους ρεκόρ. Μάλιστα για την Πεσιρίδου η εμφάνιση της προκάλεσε διπλή χαρά, καθώς εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Από τα πρόσωπα του σημερινού απογεύματος ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης νικητής στο επί κοντώ με άλμα στα 5,60 μέτρα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,32 μ., όπου χρειάστηκε τρία άλματα, στη συνέχεια ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,42 μ., 5,52 μ. και 5,60 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 5,70 μ., όπου έκανε καλά, αλλά άκυρα άλματα.

Με άλμα πάνω από τα 17,00 μ. ήθελε να συνδυάσει τη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα ο Δημήτρης Τσιάμης, που τελικά περιορίστηκε σε ένα χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 16,73 μέτρα, ενώ λίγο αργότερα ο Κώστας Δουβαλίδης δεν δυσκολεύτηκε να τερματίσει νικητής σε 13.49. Τέλος, σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε πως είναι ο Λυκούργος Τσάκωνας, που επικράτησε στα 100 μ. με 10.38 (-0,1) και άφησε υποσχέσεις για την αυριανή κούρσα των 200 μέτρων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK