Μαρακάκης: "Από κατηγορούμενοι… μάρτυρες κατηγορίας!"

Ο δικηγόρος της Φανής Χαλκιά, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ανατροπή & πέναλτι" με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο, Βαγγέλη Μίχο και Γιάννη Σερέτη.

Μαρακάκης: "Από κατηγορούμενοι… μάρτυρες κατηγορίας!"

Ο γνωστός δικηγόρος μίλησε για την αθώωση της Φανής Χαλκιά που πρώτο το Contra.gr αποκάλυψε, αλλά και άλλων αθλητών, για υπόθεση ντόπινγκ, που έγινε το 2008 και πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.

Για την αθώωση της Φανής Χαλκιά:

"Είναι μία ιδιαίτερη μέρα διότι φαίνεται ότι έπεσε λίγο περισσότερο φως σε μία υπόθεση που ταλάνισε το πανελλήνιο από το 2008, αλλά έχει τα πλοκάμια της μέχρι και σήμερα, δεδομένου όπως φαίνεται μετά από πολλά χρόνια οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν, ότι δεν μπορεί να γίνει με δόλο χρήση αυτής της ανθρωποκτόνου ουσίας, η γνωστή Μ3 που είχε μολύνει την αγορά το 2008 και για πρώτη φορά φέτος φαίνεται ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες για να απαγορευτεί περαιτέρω η εισαγωγή νοθευμένων σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής από το εξωτερικό".

Για την ουσία: "Γενικότερα υπήρχε εισαγωγή ουσιών από το εξωτερικό, από γνωστές και μη εταιρείες. Αυτά τα σκευάσματα υπήρχαν στα ράφια γνωστών καταστημάτων συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά και σε φαρμακεία".

Για το τι δέχτηκε το Εφετείο: "Δέχτηκε ότι πρέπει να κριθεί αθώα λόγω αμφιβολιών. Είναι μία απόφαση που ακολούθησε κι άλλες, άλλων αθλητών που είχαν συλληφθεί με αυτή την ουσία στο αίμα τους. Αυτό όμως σημαίνει ότι πλέον η ελληνική πολιτεία όχι μόνο αναγνωρίζει την μη εμπλοκή των αθλητών σε αυτό το σύστημα, αλλά απεναντίας και με δικές καταγγελίες από το 2011, φέρονται ως κατηγορούμενοι οι εισαγωγείς και εκπροσωπείς αυτών των ουσιών στην Ελλάδα, που μόλυναν την ελληνική αγορά και τα ράφια στα φαρμακεία και οι αθλητές πλέον θα καλούνται όχι ως κατηγορούμενοι, αλλά ως μάρτυρες κατηγορίας.

Δηλαδή ως άνθρωποι που θα έρθουν να βοηθήσουν για να ξεδιαλύνουν το τοπίο. Θα σας θυμίσω την υπόθεση του Χρήστου Αρκούδα, του Λισγάρα, ακόμα και του Σταματόγιαννη και του Δρυμωνάκου το 2008 επίσης με αυτή την ουσία. Είναι η πρώτη φορά που ο εισαγγελέας θα βάλει μέσα όλους τους φορείς, τον ΕΣΚΑΝ, τον ΕΟΦ, αλλά και τους ίδιους τους αθλητές, οι οποίοι ξέρετε πολύ καλά, ότι αν βρεθεί μία ουσία στο σύστημα σου, πειθαρχικά θα διωχθείς και πιθανότατα θα τιμωρηθείς κιόλας.

Γιατί εκεί η αμέλεια σπάνια να συγχωρηθεί. Δεν μπορεί όμως να ποινικοποιηθεί η αμέλεια για έναν αθλητή που έχει χρησιμοποιήσει ένα νοθευμένο σκεύασμα. Πλέον έχουμε κάνει δεκάδες χημικούς ελέγχους και ιδιωτικά και μέσω του ΟΑΚΑ, αλλά και μέσω του εργαστηρίου στην Πολωνία. Έχουν βρεθεί επίσημα σκευάσματα που κυκλοφορούν και έχουν καταναλωθεί από καιρό σε καιρό από διάφορους αθλητές και βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ. Αν μη τι άλλο αυτοί υπέμειναν μία σοβαρή ποινή και κατακραυγή, αλλά όχι να καταδικαστούν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αθώα η Φανή Χαλκιά!

News 24/7

24MEDIA NETWORK