Όλη η υφήλιος στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο

Συμμετοχές από κάθε γωνιά της γης περιλαμβάνονται στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τους λαϊκούς δρόμους 5 και 10 χλμ. Ιρακ, Χιλή, Νέα Ζηλανδία και πολλές άλλες μακρινές χώρες θα εκπροσωπηθούν στις 11 Νοεμβρίου.

Όλη η υφήλιος στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο

Δρομείς κι από τις πέντε ηπείρους του κόσμου θα συναντηθούν το πρωί της Κυριακής 11 Νοεμβρίου στην εκκίνηση του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Άνδρες και γυναίκες από την Ασία, την Αμερική (Βόρεια και Νότια) ,την Αφρική την Ευρώπη αλλά ,και την Ωκεανία αψήφησαν τα δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που έπρεπε να διανύσουν για να ζήσουν την εμπειρία του μοναδικού μαραθωνίου στον κόσμο με ιστορία χιλιάδων χρόνων .

Στον πολύχρωμο καμβά του 3ου Κλασικού Μαραθωνίου ξεχωρίζουν , ένας δρομέας από το Γκουάμ, πέντε από τη Χιλή , 2 από το Κονγκό αλλά και δυο από τη Μαλαισία. Δέκα από την μακρινή Νέα Ζηλανδία κι ένας από το πολύπαθο Ιράκ.

Την μερίδα του λέοντος κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τις οποίες θα τρέξουν 668 δρομείς ενώ ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία με 294, η Ολλανδία με 283 ,η Γαλλία με 255 και η Ιταλία με 196.

Μαζική είναι και η συμμετοχή από χώρες της Ευρώπης μικρές και μεγάλες. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Αρμενίας, της Βοσνίας , του Αζερμπαϊτζάν, της Γεωργίας αλλά και του Λουξεμβούργου που μετέχουν με ένα ή δυο δρομείς το πολύ.

Τέλος κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν και οι ομαδικές συμμετοχές που φέτος έφτασαν τις 179 από συλλόγους φορείς και σωματεία όλης της χώρας και του εξωτερικού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK