Αύριο η τελική απόφαση για Πιστόριους, αθώος για φόνο εκ προμελέτης

Η κατηγορούσα αρχή δεν απέδειξε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ. Ωστόσο, μοιάζει σχεδόν βέβαιο πως ο Νοτιοαφρικανός θα βρεθεί ένοχος για ανθρωποκτονία και η κάθειρξη του αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 15 χρόνια. Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή 12/9.

Αύριο η τελική απόφαση για Πιστόριους, αθώος για φόνο εκ προμελέτης

Ο ίδιος ο αθλητής, ολυμπιονίκης σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος φέρει δύο τεχνητά κάτω άκρα, ισχυρίζεται ότι σκότωσε την Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013 από λάθος, θεωρώντας ότι στο μπάνιο του σπιτιού του βρισκόταν διαρρήκτης ο οποίος ενδεχομένως να απειλούσε τη ζωή του.

Πλέον οι εκδοχές είναι δύο για τον Πιστόριους, ή θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία ή θα αθωωθεί. Η ποινή φυλάκισης που αντιμετωπίζει είναι μάξιμουμ 15 χρονιά, ενώ λίγες μέρες πριν έφτανε τα 25!

Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή 12/9. Μοιάζει σχεδόν σίγουρο πάντως πως ο Πιστόριους θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και η κάθειρξή του αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 15 χρόνια.

Το επιχείρημα του Νοτιοαφρικανού ότι φοβήθηκε μήοπως βρισκόταν διαρρήκτης ο οποίος ενδεχομένως να απειλούσε τη ζωή του, αντικρούστηκε από το δικαστήριο. "Ένας λογικός άνθρωπος θα είχε φωνάξει ή θα είχε βγει στο μπαλκόνι, αντ' αυτού ο κ. Πιστόριους πήρε ένα όπλο και πυροβόλησε έναν άνθρωπο", η απάντηση του δικαστή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK