"Μην αποφυλακίσετε τον Πιστόριους"

Κατά της αποφυλάκισης του δολοφόνου της κόρης τους, Όσκαρ Πιστόριους, μετά από μόλις 10 μήνες, είναι οι γονείς της Ρίβα Στένκαμπ.

"Μην αποφυλακίσετε τον Πιστόριους"

Οι γονείς της Ρίβα Στένκαμπ, η οποία έπεσε νεκρή από σφαίρες του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, έστειλαν επιστολή στη φυλακή όπου κρατείται ο Νοτιοαφρικανός ζητώντας να μην αποφυλακιστεί μετά από μόλις 10 μήνες από την καταδίκη του.

Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής θα αποφυλακιστεί την Παρασκευή 21 Αυγούστου, παρότι είχε κριθεί ένοχος για τον θάνατο της 29χρονης συντρόφου του και τιμωρήθηκε με 5 χρόνια φυλάκισης.

Η αιτία της αποφυλάκισης είναι η "καλή διαγωγή", σύμφωνα με τον εθνικό επίτροπο υπηρεσιών σωφρονιστικών ιδρυμάτων της Νότιας Αφρικής, Ζακ Μοντίς.

Ο 28χρονος Πιστόριους δεν είχε υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης ο ίδιος, ωστόσο προτάθηκε από την επιτροπή αναστολών της φυλακής " Κγκόσι Μαμπούρου ΙΙ".

Οι γονείς της Στένκαμπ, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο, έγραψαν μία επιστολή προς την επιτροπή αναστολών, επισημαίνοντας ότι ο δολοφόνος της κόρης τους θα έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή για περισσότερο από 10 μήνες.

"Δεν ψάχνουμε εκδίκηση για τον θάνατό της και δεν θέλουμε ο κ. Πιστόριους να υποφέρει. Αυτό δεν θα τη φέρει πίσω σε εμάς. Παρ' όλα αυτά, ένα άτομο που κρίθηκε ένοχο για ένα έγκλημα πρέπει να πληρώσει για τις πράξεις του".

"Τα στατιστικά δείχνουν ότι η κοινωνία μας βρίσκεται υπό διαρκή επίθεση εγκληματιών και δολοφόνων. Η φυλάκιση 10 μηνών για αφαίρεση ζωής απλά δεν είναι αρκετή. Φοβόμαστε ότι αυτό δεν θα στείλει το κατάλληλο μήνυμα και δεν θα λειτουργήσει αποτρεπτικά, όπως θα έπρεπε", αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Ο Πιστόριους υποστήριζε πάντοτε ότι πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον της 29χρονης φίλης του, διότι πίστευε ότι επρόκειτο για έναν εισβολέα του σπιτιού τους στην Πρετόρια.

Η μητέρα του θύματος, Τζουν, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της είχε σκοπό να εγκαταλείψει τον χρυσό παραολυμπιονίκη της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου.

Ο Πιστόριους ίσως επιστρέψει στη φυλακή παρότι θα μείνει ελεύθερος, αφού οι εισαγγελείς θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την κατηγορία του σε ανθρωποκτονία τον Νοέμβριο. Εάν το πετύχουν, ο Πιστόριους θα αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 15 ετών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK