Ο Πιστόριους περπάτησε στο δικαστήριο χωρίς τα τεχνητά πόδια του

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η εικόνα του Όσκαρ Πιστόριους να περπατά στην αίθουσα του δικαστηρίου χωρίς τα προσθετικά του πόδια. Δείτε PHOTOS & VIDEO.

Ο Πιστόριους περπάτησε στο δικαστήριο χωρίς τα τεχνητά πόδια του

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η εικόνα του Όσκαρ Πιστόριους να περπατά στην αίθουσα του δικαστηρίου στη Νότια Αφρική την Τετάρτη χωρίς τα προσθετικά του πόδια, στο πλαίσιο επιχειρήματος της υπεράσπισης ότι ο διάσημος αθλητής, που έχει καταδικαστεί για τον φόνο της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, είναι ένας ευάλωτος άνθρωπος, που αξίζει επιείκεια όταν επιβληθεί η ποινή του.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο δικηγόρος της υπεράσπισης , Μπάρι Ρου, ζήτησε από τον Πιστόριους να αφαιρέσει τα τα προσθετικά του, και ο πρώην αθλητής περπάτησε μπροστά στο δικαστήριο, που θα αποφανθεί σύντομα για την ποινή του. Σε κάποιες περιπτώσεις φάνηκε ιδιαίτερα ασταθής.

Μετά την επίδειξη, ο Πιστόριους- που φορούσε αθλητική περιβολή ειδικά για την περίπτωση- επέστρεψε στη θέση του όπου έκατσε μόνος του, με το κεφάλι σκυμμένο.

Σημειώνεται πως ο Πιστόριους ήταν στα (ακρωτηριασμένα) πόδια του όταν πυροβόλησε την Στέενκαμπ μέσα από την πόρτα του μπάνιου το 2013. Τότε είχε καταθέσει πως ένιωθε ευάλωτος και πίστευε πως υπήρχε εισβολέας στο σπίτι. Οι εισαγγελείς είχαν πει ότι ο Πιστόριους σκόπιμα σκότωσε τη Στέενκαμπ μετά από καυγά.

Πλέον ζει υπό κατ' οίκον περιορισμό, αφού είχε αρχικά εκτίσει ένα έτος από την πενταετή ποινή του για ανθρωποκτονία. Η καταδίκη αυτή ανετράπη στο εφετείο, το οποίο τον καταδίκασε για φόνο.

Δείτε το VIDEO:

Δείτε τις PHOTOS:

πηγή: huffingtonpost.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK