Πουλήθηκε για πάνω από 1.000.000 ευρώ το μετάλλιο του Τζέσε Όουενς

Ο Ρον Μπερκλ, συνιδιοκτήτης των Πίτσμπουργκ Πένγκουινς, είναι πλέον κάτοχος ενός εκ των χρυσών μεταλλίων που κατέκτησε ο Τζέσε Όουενς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, αφού προηγουμένως κατέβαλε 1.466.574 δολάρια (ήτοι πάνω από 1.000.000 ευρώ).

Πουλήθηκε για πάνω από 1.000.000 ευρώ το μετάλλιο του Τζέσε Όουενς

"Εμείς απλώς ελπίζουμε ότι το μετάλλιο ανήκει, πλέον, σε ένα θεσμικό όργανο, όπου θα επιτρέπει στο κοινό να έχει πρόσβαση μέσω ενός μουσείου ή κάτι αντίστοιχο", δήλωσε η Μαρλίν Όουενς, κόρη του θρυλικού αθλητή, πριν από την έναρξη της ηλεκτρονικής δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται, πλέον, για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί για την απόκτηση ενός αντικειμένου, το οποίο προέρχεται από Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα ασημένιο κύπελλο που είχε απονεμηθεί στον Σπύρο Λούη για το χρυσό μετάλλιο στον Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Αγώνων, πουλήθηκε τον Απρίλιο του 2012 έναντι του ποσού των 865.000 δολαρίων στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Άγνωστο παραμένει πως το μετάλλιο βρέθηκε στην κατοχή των ανθρώπων που διενήργησαν τη δημοπρασία, αφού η μορφή των Αγώνων του 1936 το είχε χαρίσει στο φίλο του, χορευτή και ηθοποιό Μπιλ Ρόμπινσον, ο οποίος τον είχε βοηθήσει να βρει δουλειά στον τομέα της ψυχαγωγίας μόλις επέστρεψε από το Βερολίνο. Πολλά χρόνια αργότερα η χήρα του Ρόμπινσον το πούλησε...

Η οικογένεια του Τζέσε Όουενς επιβεβαίωσε τη γνησιότητα του μεταλλίου, ενώ άγνωστο παραμένει που βρίσκονται τα άλλα τρία χρυσά (ο άνθρωπος που ντρόπιασε τον Αδόλφο Χίτλερ είχε πρωτεύσει στα 100 μέτρα, τα 200 μέτρα, τα 4Χ100 και το άλμα εις μήκος).

Ο Αμερικανός μεγιστάνας και συνιδιοκτήτης ομάδας χόκεϊ, ο οποίος εξάλλου έχει στην κατοχή του το Βραβείο Νόμπελ που κέρδισε ο Γουίλιαμ Φόλκνερ το 1949, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μία περιοδεία με τα συλλεκτικά του κομμάτια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK