Οι 4 αθλητες των Παραολυμπιακών που έτρεξαν πιο γρήγορα από χρυσό Ολυμπιονίκη!

Η δύναμη της καρδιάς και της ψυχής υπερνικάει κάθε εμπόδιο. Διαβάστε για την τρελή κούρσα των 1.500 μέτρων όπου οι τέσσερις πρώτοι έκαναν ταχύτερο χρόνο από τον αθλητή που είχε πάρει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην ίδια απόσταση!

Οι 4 αθλητες των Παραολυμπιακών που έτρεξαν πιο γρήγορα από χρυσό Ολυμπιονίκη!

Ο Matthew Centrowitz έγραψε ιστορία τον περασμένο Αύγουστο όταν κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα, καλύπτοντας τη συγκεκριμένη απόσταση σε 3:50:00 (έτρεξε σε 50.6 δευτερόλεπτα το τελευταίο 400άρι της κούρσας), αφού έγινε ο πρώτος Αμερικανός μετά το 1908 που κέρδισε σε αυτή τη διαδρομή στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως έναν μήνα αργότερα στην αντίστοιχη κούρσα που έγινε για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, όχι απλά έκανε καλύτερο χρόνο από τον Αμερικανό ο αθλητής που πήρε το χρυσό μετάλλιο, αλλά έτρεξαν γρηγορότερα ο 2ος, ο 3ος καθώς και ο 4ος της κούρσας.

Ο Αλγερινός Abdellatif Baka έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό των 1.500 μέτρων (κατηγορία T13) διανύοντας την απόσταση σε 3:48:29, ο Αιθίοπας Tamiru Demisse πήρε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 3:48:49 και ο Κενυάτης Henry Kirwa πέρασε την γραμμή του τερματισμού κάνοντας χρόνο 3:49:59.

Ο τέταρτος της κούρσας που έμεινε εκτός βάθρου ήταν ο Fouad Baka, ο αδερφός του χρυσού Παραολυμπιονίκη στην κούρσα των 1.500 μέτρων, αφού έτρεξε την απόσταση σε 3:49:84, ήταν δηλαδή κατά 16 εκατοστά του δευτερολέπτου γρηγορότερος από τον χρυσό Ολυμπιονίκη Centrowitz.

"Δεν ήταν εύκολο να πάρω αυτό το χρυσό μετάλλιο. Δουλεύω ασταμάτητα για δύο χρόνια και ήταν πολύ δύσκολο για μένα", δήλωσε ο νικητής της κούρσας.

"Ένα σπουδαίο παράδειγμα υπέρβασης που αξίζει την αναγνώριση όλου του κόσμου", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μπόγιαν Κρκιτς, ενθουσιασμένος από τους εκπληκτικούς χρόνους των τεσσάρων πρώτων αθλητών της κούρσας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK