Στεφανίδη: "Μετάλλια σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακούς Αγώνες"

H Kατερίνα Στεφανίδη φιλοξενήθηκε στον "Sport 24 Radio 103,3" κι αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τους στόχους της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στις συνθήκες που πρόκειται να συναντήσει στο Ρίο.

Στεφανίδη: "Μετάλλια σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακούς Αγώνες"

Η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, φιλοξενήθηκε στον " Sport24 Radio 103,3" και την εκπομπή "Παρκέ και χόρτο", με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Θανάση Βορίση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ:

Για τις τελευταίες ώρες ξεκούρασης πριν από την επιστροφή της στους αγώνες: "Είμαστε πολύ καιρό στην Ελλάδα και έχουμε βρει την ευκαιρία να πάμε και για μπάνιο. Είναι καλό να υπάρχει ισορροπία στη ζωή, δεν είναι τα πάντα ο αθλητισμός. Τώρα τελείωσα το μεταπτυχιακό και έχω δουλειά με το διδακτορικό. Τα δύο με τρία τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, καθώς έπρεπε να βάλω στο πρόγραμμά μου και τις σπουδές μου. Δούλευα 8ωρα, μετά είχα προπόνηση και όταν γυρνούσα στο σπίτι έπρεπε να συνεχίσω τη δουλειά και μετά να κοιμηθώ. Πλέον συνεχίζω κάποια πρότζεκτ, αλλά δεν εργάζομαι τις ίδιες ώρες και έχω βρει καλύτερη ισορροπία. Δε γίνεται να υπάρχει μόνο αθλητισμός, αλλά το διδακτορικό είναι δύσκολο να το συνδυάσω με τα ταξίδια. Πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια δεν προλάβαινα να μαγειρέψω ή να κάνω θεραπεία, όταν ήμουν τραυματισμένη".

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ: "Στο προηγούμενο πήρα τη δεύτερη θέση. Φέτος έχω την καλύτερη επίδοση, αλλά τέσσερις κοπέλες είμαστε αρκετά κοντά. Είναι ανάλογα τη στιγμή και την αντίδραση στην ώρα του αγώνα. Πιστεύω ότι το χρυσό θα κριθεί στα 4,80. Βέβαια, στο Άμστερνταμ ο καιρός είναι άστατος και τη μία μέρα μπορεί να βρέχει και την άλλη όχι. Το καλό για μένα είναι ότι έχω σταθεροποιηθεί στα υψηλά άλματα, αλλά στους αγώνες παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Φυσικά και παίζει και η τύχη. Θέλω το χρυσό, αλλά θα είμαι ευχαριστημένη και με οποιοδήποτε μετάλλιο".

Για τις συνθήκες που επικρατούν στο Ρίο και αν την ανησυχούν: "Δε με αγχώνουν καθόλου. Ειδικά τον ιό Ζίκα δεν το σκέφτομαι καν. Άλλωστε εκεί θα είμαστε στο τέλος του χειμώνα και πόσα κουνούπια να έχει; Όσον αφορά τον καιρό, μπορεί τη μία ημέρα να έχει καταιγίδα και την άλλη 25 βαθμούς. Δεν έχουμε πάντα τέλειες συνθήκες και εύχομαι να μη μας τύχει να αγωνιστούμε υπό κακές καιρικές συνθήκες. Βέβαια, αυτό δεν μπορείς να το ελέγξεις, έτσι είναι οι μεγάλοι αγώνες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στους αγώνες στο Λονδίνο έβρεχε και όλα κρίθηκαν σε χαμηλότερες επιδόσεις".

Για το πως προετοιμάζεται για κάθε άλμα της και αν τη βοηθάει να έχει δικούς της ανθρώπους στις κερκίδες: "Ο άντρας μου, που είναι και ο προπονητής μου, είναι πάντα εκεί, οπότε αυτό βολεύει. Στο Ευρωπαϊκό θα είναι και οι γονείς μου. Ωστόσο, μέσα στον αγώνα δεν ασχολούμαι με όσα συμβαίνουν εκτός. Με βοηθάει να έχω το μυαλό μου ήρεμο και αν μπορώ να το… κλείνω, διότι πολλοί αθλητές τα υπεραναλύουν και χάνουν εν τέλει τη συγκέντρωσή τους. Άλλωστε στον αγώνα ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, αφού το έχεις δοκιμάσει πολλές φορές στην προπόνηση".

Για τον στόχο της να ξεπεράσει τα πέντε μέτρα: "Στο Γκαλά της Φιλοθέης ήταν η δεύτερη φορά που δοκίμασα να περάσω τα πέντε μέτρα. Θα το ήθελα πολύ να το πετύχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετράει να κάνεις τέτοια άλματα σε πιο σοβαρούς αγώνες και όχι σε μίτινγκ. Θέλω να το πετύχω είτε σε Πανευρωπαϊκό, ή σε Παγκόσμιο ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντως πρώτος στόχος είναι το μετάλλιο".

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Ξεκίνησα το επί κοντώ από τα δέκα μου. Έχω μεγαλώσει σε αθλητική οικογένεια, έχει αθλητική παιδεία και τρέφω σεβασμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πλέον, κάνοντας δέκα χρόνια πρωταθλητισμό έχω μάθει ότι όπως και να λέγεται ένας αγώνας είναι απλά ένας αγώνας. Το όνομά του δε σου αλλάζει το πως αισθάνεσαι, το πως προετοιμάζεσαι και το πως αντιδράς. Μπορεί όλοι να περιμένουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά για μένα είναι ένας ακόμα αγώνας.

Το καλό για εμένα ήταν ότι οι φετινοί μου αγώνες ήταν πολύ καλοί, οπότε ο στόχος μου είναι πλησιάσω τις φετινές μου επιδόσεις. Άλλωστε οι αθλητές μόνο αυτό μπορούμε να κοντρολάρουμε. Θέλω να φτάσω κοντά στις επιδόσεις που έχω πετύχει φέτος και θα είμαι χαρούμενη ακόμη κι αν αυτό δε μου φέρει κάποιο μετάλλιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK