Στην κορυφή της Ευρώπης η Στεφανίδη

Με χρυσά γράμματα έγραψε το όνομα της στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού η Κατερίνα Στεφανίδη, καθώς αναδείχτηκε αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη!

Στην κορυφή της Ευρώπης η Στεφανίδη

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, με χορηγό τον Stoiximan.gr, είχε ως "αντίπαλες" τις Μαρίγια Λασίτσκενε (Ρωσία, ύψος), Νάφι Τιάμ (Βέλγιο, έπταθλο) και Ανίτα Βλόνταρτσιουκ (Πολωνία, σφυροβολία).

Βέβαια είχε γίνει γνωστό από την πρώτη ψηφοφορία στα social media πως είχε... κατακτήσει την κορυφή, οπότε το μόνο που απέμενε ήταν η ψήφος της τεχνικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, όσο και οι εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών με τους δημοσιογράφους.

"Το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμένα. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να συγχαρώ όλους τους νικητές, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές που ήταν υποψήφιοι. Το να είμαι συνυποψήφια με την Μαρίγια, την Τίαμ και την Ανίτα και να κερδίσω μάλλον θα πρέπει να μετρήσετε ξανά τις ψήφους", είπε αρχικά με αρκετή δόση χιούμορ και συνέχισε:

"Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή του μου ο οποίος τυγχάνει να είναι και σύζυγος μου. Για όσους έχουν την περιέργεια πρώτα έγινε σύζυγός μου και μετά προπονητής μου. Το κάναμε με το λάθος τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όλους όσους με ψήφισαν, αλλά ακόμα και εκείνους που δεν με ψήφισαν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ψηφοφορία διαδίδει το άθλημα μας σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη περισσότερο. Για αυτό θεωρώ ότι το γεγονός ότι ο κόσμος ψήφισε ήταν το σημαντικότερο από όλα.

Ήθελα επίσης να πω ότι παρακολουθούσα αυτά τα βραβεία για πολλά χρόνια. Ασχολούμαι με το επί κοντώ εδώ και 17 χρόνια και ασχολούμαι με το στίβο εδώ και 20 χρόνια. Παρακολουθούσα αυτή την εκδήλωση εδώ και πολλά χρόνια και για αυτό είναι τόσο ιδιαίτερη για εμένα αυτή η βράβευση. Είναι πραγματικά μία μεγάλη τιμή για εμένα. Θεωρώ ότι είναι μία τιμή και για τη χώρα μου. Είμαι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά τον τίτλο και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα φέρει αρκετά νέα παιδιά στον στίβο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK