Στον τελικό του Ευρωπαϊκού ο Κυριαζής

Ο Γιάννης Κυριαζής προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων. Φινάλε με επιπλέον εμπειρίες για τις Άννα Κιάφα και Ολυμπία Καραγιάννη στο Κάλι, ο Κώστας Φιλιππίδης αγωνίζεται την Παρασκευή (17/7) στο Μονακό.

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού ο Κυριαζής

Διαβάστε τις επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στίβου στην Εσκιλστούνα της Σουηδίας και το Κάλι της Κολομβίας.

Εσκιλστούνα 2015: Ο Κυριαζής προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού

Μπορεί να χρειάστηκε να περιμένει την ολοκλήρωση του δεύτερου προκριματικού γκρουπ του ακοντισμού, ωστόσο τελικά ο Γιάννης Κυριαζής πανηγύρισε την πρόκριση του στον τελικό του Σαββάτου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του με καλύτερη βολή στα 70,95 μ., επίδοση που του έδωσε την πέμπτη θέση στο γκρουπ, στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων.

Λίγο πριν ξεκινήσει το γκρουπ στο οποίο αγωνιζόταν ο Έλληνας αθλητής ξέσπασε δυνατή μπόρα στην πόλη, που όπως ήταν φυσικό επηρέασε τους μετέχοντες.

Ο Κυριαζής ταξίδεψε στην Σουηδία με 78,41 μ., αλλά και έναν τραυματισμό στον αγκώνα, που δεν τον αφήνει να λειτουργήσει όσο ελεύθερα θα ήθελε. Το σημαντικό ωστόσο για τον Έλληνα αθλητή είναι πως ολοκλήρωσε τον αγώνα του χωρίς πόνο, έστω κι αν χρειάστηκε να είναι συγκρατημένος.

Την κορυφαία επίδοση στον αγώνα σημείωσε ο Ολιβερ Χελάντρ (Φινλανδία) με 76,28 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία στην Ευρώπη στην κατηγορία και ατομικό του ρεκόρ.

Βελτιωμένος σε σχέση με την επίδοση που ταξίδεψε στην Σουηδία εμφανίστηκε και ο Λευκορώσος Εντις Ματουσεβίτσιους, που σημείωσε 74,66 μ. και επίσης πέτυχε ρεκόρ.

Ο Σουηδός Σάιμον Λίτζελ, που ήταν μέχρι την έναρξη του αγώνα ο κορυφαίος Ευρωπαίος, πέτυχε 72,10 μέτρα. Ο Κυριαζής πέρασε με την ένατη επίδοση.

Εσκιλστούνα 2015: Στα 17,84 μ. ο Ζώτος στη σφαιροβολία

Με τον Κυριάκο Ζώτο να αγωνίζεται στον προκριματικό της σφαιροβολίας ξεκίνησε στην Εσκιλστούνα της Σουηδίας, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων.

Ο Έλληνας αθλητής δεν κατάφερε να προσεγγίσει το ατομικό του ρεκόρ (18,62 μ.) και με βολή στα 17,84 μ. ολοκλήρωσε στην όγδοη θέση την παρουσία του στο Α΄προκριματικό γκρουπ.

Ο αθλητής είχε ακόμη βολές στα 17,64 μ. και 17,23 μέτρα και κατέλαβε την 16η θέση στο σύνολο. Σε κάθε περίπτωση ο αθλητής του Δημήτρη Μιχελαράκη θα αγωνιστεί και στη δισκοβολία, που θα έχει την ευκαιρία για μία καλύτερη παρουσία.

Εσκιλστούνα 2015: Ζάκκα και Τσούγιας ξεκινούν τις προσπάθειες τους

Η Ιωάννα Ζάκκα και ο Δήμος Τσούγιας αγωνίζονται στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους, στη δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Εσκιλστούνα της Σουηδίας.

Στο ύψος η Ζάκκα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια θέση στις 12 του τελικού, έστω κι αν το όριο για τον τελικό έχει οριστεί στα 1,84 μ., επίδοση δηλαδή καλύτερη από το ατομικό της 1,81 μέτρα. Το αγώνισμα θα γίνει σε ένα γκρουπ με τη συμμετοχή 18 αθλητριών και το η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει την εμφάνιση, που θα της δίνει μια θέση στην πρώτη 12άδα. Η νεαρή αθλήτρια διανύει εφέτος σταθερή ανοδική πορεία.

Στην πρώτη προκριματική σειρά των 110μ. εμπ. θα πάρει μέρος ο Δήμος Τσούγιας. Ο αθλητής της Ιωάννας Σιώμου θα τρέξει στον έβδομο διάδρομο και με 14.07 έχει την τέταρτη επίδοση. Την πρόκριση στον απογευματινό ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτοι κάθε σειράς και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι. Στόχος του αθλητή μας να κυνηγήσει το ρεκόρ του και αν είναι δυνατό την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Εσκιλστούνα 2015: Δεν τα κατάφερε η Ρωμαίου

Ο στόχος της Κωνσταντίνας Ρωμαίου για τον αγώνα στην Εσκιλστούνα της Σουηδίας ήταν ξεκάθαρος και είχε να κάνει μόνο με την εξασφάλιση μιας θέσης στον τελικό του τριπλούν.

Δυστυχώς η Ελληνίδα δεν κατάφερε να βρει το άλμα που θα την έστελνε στον τελικό του τριπλούν, καθώς το 12,29 μ., που σημείωσε στην τρίτη προσπάθεια έφτασε για να της δώσει την 6η στο γκρουπ της και την 15η στο σύνολο.

Η Ρωμαίου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 12,18 μ., ενώ το δεύτερο άλμα της ήταν εκείνο που θα μπορούσε να της είχε δώσει την πρόκριση, καθώς ήταν περίπου στα 12,80 μ., όμως, άκυρο. Η 12άδα του τελικού έκλεισε με επίδοση στα 12,59 μέτρα. Η Ρωμαίου έχει πετύχει φέτος 13,15 μ., ενώ ήταν σταθερή σε επιδόσεις κοντά στο φράγμα των 13,00 μέτρα.

Πλέον η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη, η οποία είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία των Νεανίδων και θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει τη διάκριση και το 2016, θα αγωνιστεί στο μήκος. Η ημέρα ήταν αρκετά βροχερή στην Εσκιλστούνα, ενώ και η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά για τα δεδομένα της εποχής επίπεδα.

Κάλι 2015: Ο Τεντόγλου στον τελικό

Και μόνο η ικανότητα του να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα, το οποίο κρατούσε 16 χρόνια αποτελεί χαρακτηριστικό της αγωνιστικής του ικανότητας. Πόσο μάλλον να το καταφέρνει δύο φορές μέσα σε μικρό διάστημα. Ο Μιλτιάδης Τεντόγλου είναι ένας ταλαντούχος αθλητής.

Τα χαρίσματα του δεν είναι μόνο αθλητικά, αλλά και ψυχικά δεδομένο του ότι ο Τεντόγλου είναι ένας αθλητής που έχει την ικανότητα να αξιοποιεί το ταλέντο του στους αγώνες όλων των επιπέδων. Ο αθλητής του Βαγγέλη Παπανίκου αγωνίζεται τα ξημερώματα της Παρασκευής στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων και με βάση την εικόνα του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν μπορεί να ελπίζει σε ένα καλό πλασάρισμα.

Το μετάλλιο, αν και είναι μέσα στις δυνατότητες του, δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός για εκείνον, σε μια διοργάνωση όπου το επίπεδο θυμίζει - σε πολλές περιπτώσεις - κατηγορία Ανδρών- Γυναικών. Ο Τεντόγλου έχει την τέταρτη επίδοση ανάμεσα στους 12 του τελικού με 7,69 μ., σε έναν τελικό όπου οι δύο Κουβανοί αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο καθώς αμφότεροι έχουν ρεκόρ πάνω από τα 8,00 μέτρα.

Χαρακτηριστικό της 12αδας είναι πως με εξαίρεση τους δύο Κουβανούς οι υπόλοιποι κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο, κάτι που σημαίνει πως θα γίνει σκληρή μάχη. Ο Τεντόγλου είναι ο τρίτος Έλληνας που συμμετέχει σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παίδων στο μήκος.

Ωστόσο για να γίνει εκείνος με την καλύτερη εμφάνιση θα πρέπει να ανέβει στο βάθρο των νικητών, προκειμένου να ξεπεράσει τον Λούη Τσάτουμα που ήταν τέταρτος το 1999 στο Μπίντγκοζ, στην πρώτη διοργάνωση με άλμα στα 7,54 μέτρα.

Οι 12 του τελικού και τα εφετινά τους ρεκόρ

Εχεβάρια (Κούβα) 8,05 μ.

Σι (Κίνα) 7,51 μ.

Νανκι (ΗΠΑ) 7,62 μ.

Ζίενερτ (Γερμανία) 7,51 μ.

Τεντόγλου (Ελλάδα) 7,69 μ.

Σάντος (Ισπανία) 7,48 μ.

Μασσό (Κούβα) 8,12 μ.

Κιμ (Κορέα) 7,49 μ.

Σίλβα (Βραζιλία) 7,60 μ.

Ρόπερ (Αυστραλία) 7,91 μ.

Μιγιάτσι (Ιαπωνία) 7,50 μ.

Τιμόφεβ (Ρωσία) 7,62 μ.

Κάλι 2015: Φινάλε με επιπλέον εμπειρίες για τις Κιάφα και Καραγιάννη

Η Άννα Κιάφα και η Ολυμπία Καραγιάννη είχαν ήδη ολοκληρώσει επιτυχημένα την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, από το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Κολομβίας) όταν αμφότερες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον ημιτελικό των χαμηλών εμποδίων.

Η παρουσία τους στο αγώνισμα ήταν για εκείνες μια ευκαιρία να συλλέξουν επιπλέον εμπειρίες και εικόνες για το μέλλον τους στον αθλητισμό. Η Κιάφα κλήθηκε να τρέξει στον - απαιτητικό - πρώτο διάδρομο της δεύτερης ημιτελικής σειράς, όπου πέτυχε 62.12 κατέλαβε την έβδομη θέση στην σειρά της και την 14η στο σύνολο.

Λίγο νωρίτερα στην πρώτη σειρά αγωνίστηκε η Ολυμπία Καραγιάννη, η οποία σημείωσε 63.38 στην όγδοη θέση, ενώ ήταν 15η στο σύνολο.

Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού, όπως και στον προκριματικό πέτυχε η Αμερικανίδα Σίντνει Μαγκλάουγκλιν με 56.79. Η επόμενη καλύτερη επίδοση του προκριματικού ήταν 58.51 από την επίσης Αμερικανίδα Μπράντο Τζόνσον.

Ο Φιλιππίδης αγωνίζεται στο Μονακό

Στον έκτο αγώνα της σειράς Diamond League στο Μονακό θα αγωνιστεί την Παρασκευή (17/7) ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο πρωταθλητής μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας στο επί κοντώ και υπολείπεται μόλις έναν βαθμό από τον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί.

Ο αγώνας του Μονακό έχει ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία , δεδομένο του ότι είναι ο τελευταίος, καθώς μετά απομένει μόνο ο τελικός των Βρυξελλών στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Φιλιππίδης διανύει εξαιρετική περίοδο έχοντας ανέβει στα 5,91 μ., επίδοση που είναι πανελλήνιο ρεκόρ και μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Στο Μονακό θα βρίσκεται και ο Ρενό Λαβιλενί, που στις δύο τελευταίες εμφανίσεις σε Παρίσι και Λοζάννη έμεινε μακριά από την πρώτη θέση. Ακόμη κι έτσι ο Γάλλος των... 6,05 μ. παραμένει το μεγάλο όνομα του αγώνα.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και ο Γερμανός Ραφαέλ Χολζντέπε (5,92 μ.), αλλά και οι Μπάλνερ (Τσεχία- 5,82 μ.), Κέντρικς (ΗΠΑ- 5,82 μ.), Λίσεκ (Πολωνία- 5,82 μ.) και Βογιεκόσβκι (Πολωνία - 5,80 μ.).

Στην Λουκέρνη έτρεξε η Ειρήνη Βασιλείου

Την πρώτη της συμμετοχή σε μίτινγκ στο εξωτερικό είχε την Τετάρτη η Ειρήνη Βασιλείου, που έτρεξε στη Λουκέρνη. Η πρωταθλήτρια των 400 μ. κατέλαβε την τέταρτη θέση στο αγώνισμα με 54,23 μ.,όμως, δεν έμεινε ικανοποιημένη με την απόδοση της.

"Ήξερα πως τα δύο κορίτσια θα τρέξουν κοντά στο 50.50 κι επέλεξα να μην ακολουθήσω το ρυθμό στα 200 μέτρα. Τελικά όμως, το πρώτο μισό της κούρσας ήταν πολύ πιο αργό από ότι θα ήθελα.

Παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένη από την εμπειρία της συμμετοχής σε έναν τέτοιο αγώνα", είπε η Βασιλείου, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η Βασιλείου έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 53.50, που είναι η καλύτερη επίδοση από Ελληνίδα αθλήτρια.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ: Αλλαγές στη διεξαγωγή αγωνισμάτων

Το κορυφαίο εγχώριο γεγονός, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (25-26/7) στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Η ομοσπονδία προχώρησε στις παρακάτω αλλαγές στη διεξαγωγή ορισμένων αγωνισμάτων:

100μ. & 200μ. Ανδρών - Γυναικών: διεξαγωγή δύο τελικών σειρών

Άλμα Επί Κοντώ Γυναικών Προκριματικός (26/07): ώρα διεξαγωγής Α΄ ΓΚΡΟΥΠ στις 11:00 αντί για τις 10:00 (διαδοχικά ύψη: 3,40μ. – 3,50μ. – 3,60μ.)

Προσοχή: Το β' γκρουπ θα διεξαχθεί κανονικά στις 10:00 (διαδοχικά ύψη: 2,80μ. – 3,00μ. - 3,20μ. – 3,40μ. – 3,50μ. – 3.60μ.)

Δισκοβολία Ανδρών Τελικός (26/07): ώρα διεξαγωγής 17:40 αντί για 17:10

Ακοντισμός Ανδρών Τελικός (26/07): ώρα διεξαγωγής 19:20 αντί για 18:50.

News 24/7

24MEDIA NETWORK