Αμστερνταμ 2016: Tελικός για τους Φιλιππίδη και Κυριαζή

Τη συμμετοχή του στον τρίτο τελικό της καριέρας του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εξασφάλισε την Τετάρτη ο Κώστας Φιλιππίδης, στην πέμπτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Αμστερνταμ 2016: Tελικός για τους Φιλιππίδη και Κυριαζή

Ο έμπειρος πρωταθλητής δεν χρειάστηκε να σπαταλήσει δυνάμεις και κάνοντας δύο έγκυρα άλματα στα 5,35 μ. και 5,50 μ., προκρίθηκε στον τελικό της Παρασκευής. Στον αγώνα συμμετείχαν 28 αθλητές σε δύο γκρουπ εκ των οποίων οι 16 θα επιστρέψουν στο Ολυμπιακό στάδιο του Αμστερνταμ για τον τελικό.

Ο Ρενό Λαβιλενί ήταν ο μόνος αθλητής που πέρασε τα 5,60 μ., ύψος στο οποίο είχε δηλώσει να ξεκινήσει τον αγώνα του, δέκα αθλητές προκρίθηκαν με 5,50 μ. και οι υπόλοιπες θέσεις - ύστερα από συνεννόηση κριτών και αθλητών προκειμένου να μην κανουν κι αλλα άλματα- συμπληρώθηκαν από αθλητές που πέρασαν τα 5,35 μέτρα. Η εξέλιξη αυτή βέβαια αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στον τελικό, αφού ο αγώνας θα γίνει με πολλούς αθλητές.

Εν τω μεταξύ στον ακοντισμό δύο βολές ήταν αρκετές για τον Γιάννη Κυριαζή προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον τελικό.

Ο 20χρονος αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 77,20 μ. και στη δεύτερη προσπάθεια πέτυχε 81,92 μ. για να πιάσει το όριο και να βελτιώσει το 81,87 μ., που ήταν το ρεκόρ του από φέτος. Ο Κυριαζής στη διάρκεια της σεζόν ακολούθησε συντηρητική προπόνηση και επέλεξε να κάνει λίγους αγώνες, προκειμένου να μην επιβαρύνει τον ώμου του. Ο αθλητής τραυματίστηκε σοβαρά το χειμώνα μετά το ατύχημα με το ποδήλατο του και χρειάστηκε να κάνει χειρουργείο στον ώμο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK