Βέλη κατά της IAAF από τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας

Tην έκπληξή του για την απόφαση της IAAF να αναθέσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2021 στo Γιουτζίν των ΗΠΑ, παρακάμπτοντας τη συνήθη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, εξέφρασε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου.

Βέλη κατά της IAAF από τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας

"Θα ήθελα να συγχαρώ την ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ για την ανάληψη της διοργάνωσης, αλλά μπορώ πρέπει να πω ότι είμαι πολύ έκπληκτος από την παντελή έλλειψη της διαδικασίας λήψης της απόφασης εκ μέρους της IAAF.

Η IAAF γνωρίζει ότι το Γκέτεμποργκ είχε μια δυναμική υποψηφιότητα για το παγκόσμιο του 2021. Η σουηδική ομοσπονδία και η πόλη του Γκέτεμποργκ είχαν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την προετοιμασία την υποψηφιότητας τα περασμένα χρόνια, αλλά δε τους δόθηκε η δυνατότητα να την καταθέσουν.

Μίλησα με τον πρόεδρο της σουηδικής ομοσπονδίας Μπιόρν Έρικσον και είναι απόλυτα απογοητευμένος για ότι συνέβη. Κατανοώ πλήρως την απογοήτευση του Μπιόρν, γιατί το 2021 είναι μια σπουδαία επέτειος για την πόλη, η οποία θα γιορτάσει τα 400 χρόνια της", δήλωσε ο Σβέιν Άρνε Χάνσεν.

Και προσέθεσε: " Αυτού του είδους οι αποφάσεις δεν θα λαμβάνονταν ποτέ από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου, καθώς διαθέτουμε μια ολοκληρωμένη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων την οποία όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ακολουθήσουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK