Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι ο Εθνικός

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης τα έδωσε όλα στον επαναληπτικό, ωστόσο η δεύτερη ήττα δεν αποφεύχθη (με 3-2 σετ) και κατ' επέκταση ο αποκλεισμός από το Challenge Cup.

Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι ο Εθνικός

Το εφετινό ταξίδι του Εθνικού στην Ευρώπη έλαβε τέλος κόντρα στην Μπενφίκα, με τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη ωστόσο να κάνουν μία εξαιρετική εμφάνιση δείχνοντας ότι βρέθηκαν δίκαια στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Το τελικό 2-3 αφήνει σίγουρα μία πίκρα τους Αλεξανδρουπολίτες, οι οποίοι κοίταξαν στα ίσα την Μπενφίκα και αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις. Ωστόσο το πρώτο χαμένο σετ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ψυχολογία τους, ενώ τα λάθη που έγιναν στο δεύτερο ήταν μάλλον αναμενόμενα.

Στο πρώτο σετ το εξαιρετικό μπλοκ των φιλοξενούμενων σε συνδυασμό με το αλάνθαστο σερβίς τους, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην υποδοχή των παικτών του Εθνικού. Οι Πορτογάλοι μπόρεσαν και διατήρησαν στο μεγαλύτερο μέρος του σετ το προβάδισμα, ενώ τα άστοχα σερβίς των Άντρις και Α. Δαλακούρα σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, στοίχισαν στους γηπεδούχους.

Με τη ψυχολογία να γέρνει καθαρά προς το μέρος τους, οι παίκτες της Μπενφίκα μπήκαν δυνατά στο δεύτερο σετ, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Εθνικού και οι αλλαγές του Ζοζέ Χαρδίμ, φάνηκαν να αποσυντονίζουν τους γηπεδούχους. Φλάβιο Σουάρες και Περίνι δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στον Εθνικό, ενώ το μπλοκ των Κρουζ και Ονόρε έφτιαξε τείχος.

Στους τελευταίους πόντους του δευτέρου σετ, η εμπειρία και η ψυχραιμία των Πορτογάλων μίλησε τελευταία και η Μπενφίκα πήρε και επίσημα την πρόκριση στη φάση των "4" του Challenge Cup. Οι φίλαθλοι του Εθνικού καταχειροκρότησαν την ομάδα τους για τη φετινή χρονιά στην Ευρώπη, ενώ από τα μεγάφωνα του γηπέδου οι άνθρωποι του Εθνικού ευχήθηκαν στους Πορτογάλους καλή συνέχεια στη διοργάνωση.

Απελευθερωμένοι από το άγχος και παίζοντας πιο ήρεμα, οι παίκτες του Εθνικού κατάφεραν και πήραν το τρίτο σετ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να βρεθούν μπροστά στο σκορ ακόμα και με δέκα πόντους (22-12). Η εύκολη κατάκτηση του τρίτου σετ, έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων οι οποίοι στο τέταρτο σετ πετούσαν κυριολεκτικά φωτιές, κατακτώντας το με σκορ 28-26.

Το 2-2 όπως ήταν φυσικό έφερε κάποια κόπωση στις δύο ομάδες, οι οποίοι στο πέμπτο και τελευταίο σετ έριξαν τις στροφές τους. Νικητές ήταν οι Πορτογάλοι (11-15) οι οποίοι πανηγύρισαν με τη ψυχή τους τη νίκη αυτή.


News 24/7

24MEDIA NETWORK