Παπακυριακού: "Έτσι έγινε η μεγάλη ανατροπή"

Ο Τάσος Παπακυριακού, από τους πρωταγωνιστές της νίκης με 3-2 σετ επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία εξήγησε πως η ΑΕΚ έφτασε στην επική ανατροπή.

Παπακυριακού: "Έτσι έγινε η μεγάλη ανατροπή"

Ο 29χρονος κεντρικός είπε για:

-Την εικόνα της ΑΕΚ στα δυο πρώτα σετ:

«Μπήκαμε λίγο μουδιασμένοι και μας πήρε κάποιο χρόνο για να συνηθίσουμε το χαοτικό γήπεδο… Εκτός αυτού έπρεπε να βρούμε τη χημεία μας γιατί έλειπαν από την βασική εξάδα ο Μαντέκας και ο Καλαϊτσίδης. Όμως δεν το παρατήσαμε το ματς. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Το κυνηγήσαμε…»

-Τους παράγοντες που έφεραν την ανατροπή:

«Μετά το 2-0 σκεφτήκαμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Έτσι ρισκάραμε αρκετά στα σερβίς ενώ παράλληλα παίξαμε καλά το μπλοκ. Στο 24-21 έφερε αποτέλεσμα η τακτική, που μας ζήτησε ο κόουτς να εφαρμόσουμε στο μπλοκ. Μέτρησε επίσης το πείσμα και η μαχητικότητα που διακρίνει αυτή την ομάδα. Μας βγήκαν οι φάσεις και κάναμε τρία συνεχόμενα καλά μπλοκ. Ήταν μια μεγάλη ανατροπή...

-Το χαρακτηριστικό της φετινής ΑΕΚ:

«Είμαστε μια μεγάλη και καλή παρέα. Οι παίκτες, παρότι γνωριστήκαμε μέσα σε λίγες μέρες, έχουμε κάνει πολύ καλή χημεία εντός και εκτός γηπέδου. Παίζουμε ο ένας για τον άλλο, με ψυχή και πάθος. Όπως είπε και ο προπονητής αυτή η ομάδα έχει μέταλλο …».

-Τον στόχο που βάζουν οι παίκτες μετά το καλό ξεκίνημα:

«Αυτή τη στιγμή κοιτάμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και κάποια στιγμή να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο. Πότε θα γίνει αυτό δεν το ξέρω. Εκτιμώ πάντως πως όχι πριν περάσουν δυο μήνες. Η ομάδα είναι καινούργια, τώρα δουλεύεται αφού δεν είχε χρόνο για προετοιμασία. Έχουμε το βασικό κορμό αλλά λείπουν οι λεπτομέρειες, που στα κρίσιμα ματς κάνουν τη διαφορά. Ο βασικός στόχος είναι να μπούμε στην 8αδα. Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει. Φιλοδοξίες έχουμε αλλά πρέπει να πατάμε και στη γη…».

-Το υλικό που διαθέτει η ΑΕΚ:

«Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, να ανταπεξέλθουν σε αυτά που θα ζητήσει ο προπονητής. Βεβαίως υπάρχουν οι πιο έμπειροι που ξεκινούν στα παιχνίδια αλλά και από πίσω υπάρχουν παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις και μάλιστα σε περισσότερες από μια θέσεις…».

-Την προσωπική του απόδοση (14 πόντοι, 6 μπλοκ, 1 άσσο):

«Κατ αρχάς ευχαριστώ τον προπονητή, που μου έδειξε εμπιστοσύνη. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από το πρώτο μου ουσιαστικά επίσημο ματς. Πιστεύω ότι έκανα καλό παιχνίδι. Είχα την τύχη να συμμετάσχω σε πολλές φάσεις. Θεωρώ ότι έχω να προσφέρω πολλά περισσότερα στη συνέχεια…».

-Το μήνυμα, που δίνει στους φιλάθλους της ΑΕΚ ενόψει του πρώτου εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό:

«Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι βασικό μέλος της ομάδας. Είναι δίπλα μας… Να έρχονται στο γήπεδο, να ευχαριστιούνται τα παιχνίδια, να μας στηρίζουν χωρίς έκτροπα. Από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να χαίρονται σε κάθε ματς».

News 24/7

24MEDIA NETWORK