Χαμός στη συνέντευξη Τύπου

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι παίκτες της ΑΕΚ μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, την ώρα που η διοίκηση πλήρωσε κάποιους από αυτούς βάζοντας και άλλο λάδι στη φωτιά.

Χαμός στη συνέντευξη Τύπου

Πρώτος το λόγο πήρε ο Ανδρέας Ανδρεάδης ο οποίος τόνισε: "Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Κάνουμε αυτή την συνέντευξη Τύπου γιατί από την περίοδο της προετοιμασίας μέχρι τώρα έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα, κυρίως εξωαγωνιστικά. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει σωστή λειτουργία της ομάδας.

Θέλουμε να προστατέψουμε την θέση μας και θέλουμε να πούμε τι πραγματικά αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το διάστημα. Ορισμένοι παίκτες πήραμε την προκαταβολή μας τον Σεπτέμβριο και αυτό που θέλουμε είναι όλοι μας να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας. Στείλαμε το εξώδικο γιατί όλο αυτό το διάστημα παίρναμε βεβαιώσεις, ότι η ομάδα θα λειτουργήσει φυσιολογικά. Στόχος μας δεν είναι να διαλύσουμε την ΑΕΚ, όλα τα παιδιά θέλαμε και θέλουμε ακόμα να την φτάσουμε ψηλά και ευελπιστώ να βρεθούν λύσεις.

Σήμερα το πρωί είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ανατολιωτάκη ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα πάρουμε όλοι από έναν μισθό και ότι μέσα στον Δεκέμβριο έναν επιπλέον. Σε μία συνομιλία με τους συμπαίχτες μου, είπαμε αν τηρηθούν οι υποσχέσεις θα θέλανε να μείνουν στην ομάδα".

Πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Πέτρος Πέτρογλου: "Κανείς από εμάς δεν έχει διάθεση να αμφισβητήσει την ιστορία που έχει το σωματείο της ΑΕΚ, όπως και κάθε μεγάλο σωματείο… Και φυσικά κανείς από εμάς δεν έχει πρόβλημα με το όνομα της ΑΕΚ, αλλά επιτέλους ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες γι’ αυτό που λέγεται ΑΕΚ και ελληνικό βόλεϊ. Είμαι 20 χρόνια και νιώθω αηδιασμένος για αυτά που συμβαίνουν που γίνονται και λέγονται και εν μέρει υποκινούνται.

Έχω μεγάλο πρόβλημα επί προσωπικού με τους ανθρώπους που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη της ΑΕΚ. Επιτέλους ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογεί και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Πέρσι ήρθε ο Πέτρογλου σ’ αυτή την ομάδα για δύο λόγους: Αρχικός μου στόχος ήταν να φύγω έξω, αλλά δεν έγινε και ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ με ένα πλάνο συγκεκριμένο.

Παρόλο που τα 4 τελευταία χρόνια έλλειπα ήξερα τι συμβαίνει αλλά πήρα το ρίσκο με τις όποιες διαβεβαιώσεις οι οποίες μέχρι ενός σημείου υλοποιήθηκαν. Στα μέσα της περσινής σεζόν άρχισαν τα προβλήματα και κάποιοι κρυφτήκαν ή δεν μπορούσαν.

Φτάνουμε στη φετινή σεζόν με τις συζητήσεις του καλοκαιριού. Οι περσινοί είχαμε να παίρνουμε το 50% των περσινών. Με τον κ. Μακρή που μίλησα προσπάθησε με κάθε τρόπο να με πείσει ότι θα υλοποιηθούν αυτά που είχε υποσχεθεί. Δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις σαν άνδρας προς άνδρα. Εγώ έτσι μιλάω. Όταν κάποιοι φοράνε παντελόνια κι έχουν μαγκιά πρέπει να τηρούν αυτά που λένε. Στο τελευταίο 4μήμνο χορτάσαμε από υποσχέσεις και ψέματα.

Οι υπεύθυνοι που οδήγησαν εμένα και τους συμπαίκτες μου σε αυτή την κατάσταση δεν είναι εδώ. Παρά τις οχλήσεις μας για να έρθουν να δώσουν λύσεις δεν ήρθε κανείς. Ντροπή τους γιατί νόμιζα ότι μιλούσα με άνδρες!

Αν δεν ήταν αυτοί οι συγκεκριμένοι αθλητές, αλλά κάποιοι άλλοι στυγνοί επαγγελματίες η ΑΕΚ δεν θα υπήρχε. Αυτή η ομάδα από πέρσι έχει ένα ξεχωριστό δέσιμο, γιατί παίζαμε από πέρσι για εμάς αν και απλήρωτοι. Αξίζουν αυτά τα παιδιά τον σεβασμό όλων που δεν τον έχουμε δει από κανέναν. Πατάνε πάνω σε οικογένειες, στην αξιοπρέπεια μας, στην προσωπική μας ζωή. Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ και πρέπει να μιλήσουν κι οι αθλητές κι άλλων ομάδων.

Την αποκλειστική ευθύνη την έχει αυτός που έχει φέρει 15 άτομα εδώ, αλλά αυτή τη στιγμή αν με ρωτήσετε ποια είναι η διοίκηση της ΑΕΚ δεν ξέρω κανέναν. Εγώ ξέρω τον κ. Μακρή ο οποίος έχει υποσχεθεί τα πάντα αλλά από πράξεις τίποτα.

Ξέραμε ότι υπήρχε ένας κύριος Αλεξίου. Να μας πούνε τι ιδιότητα έχει, αν μπορεί να πάρει αποφάσεις και στο φινάλε ας λογοδοτήσει κάποιος για αυτούς τους 15 παίκτες που έχουν φέρει.

Εδώ και ένα μήνα είμαι χωρίς λεφτά! Ντροπή και αίσχος που καταντήσανε αυτή την ομάδα περίγελο. Μεγαλύτερη ντροπή σ’ αυτούς που μοιράζουν υποσχέσεις και εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Αντί να ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο, όπως κάνουν κάποιοι, ας έρθουν να ζητήσουν συγνώμη πρώτα από εμάς. Και δεν δέχομαι τέτοιες δηλώσεις απ’ αυτόν που πήδηξε πρώτος από το καράβι.

Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να παίξει με τη ζωή μου με την οικογένεια μου; Ελπίζω πριν ξεφύγει περισσότερο η κατάσταση, αν φοράνε παντελόνια να έρθουν εδώ στην ομάδα και να σταματήσουν την κοροϊδία προς τον κόσμο.

Το να μην έχεις μπλουζάκια να προπονηθείς το καταπίνεις, το να μην σου δίνει ένα ζευγάρι παπούτσια το προσπερνάς, αλλά το να έχεις αλλάξει σε ένα μήνα 7 ξενοδοχεία στους αθλητές είναι ξεφτίλα!

Στην Πορταριά στη διάρκεια της προετοιμασίας μας είπε ο κ. Μακρής ‘μόλις γυρίσουμε στην Αθήνα σας ξεπληρώνουμε…’. Τρεις μήνες μετά δεν έχουμε πάρει δεκάρα τσακιστή.

Πως μπορούν να κοιμηθούν αυτοί οι άνθρωποι ήσυχοι; Εγώ δεν μπορώ να πάω στην οικογένεια μου ένα καρβέλι ψωμί.

Για συνθήκες προπόνησης να μη μιλήσουμε καλύτερα. Υποσχέσεις κι εδώ αλλά από ουσία τρίχες κατσαρές! Έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να μας βγάλουν εκτός ορίων!

Το να τσοντάρει ο καθένας από δω μέσα για να πάρει κάποιος έναν καφέ, εγώ το θεωρώ προσβολή αλλά αυτό γίνεται. Εκεί μας έφτασαν αυτοί οι κύριοι και δηλώνουν: "η ομάδα θα πάει στον ΠΑΟΚ, η ομάδα είναι καλά και όλα αυτά".

Σε ποια ομάδα γίνονται αυτά; Αν ρωτήσετε έναν παίκτη τι χρήματα έχει στην τσέπη του δεν θα πέσει ούτε κέρμα. Αν αυτό λέγεται επαγγελματικό βόλεϊ τότε ας το χαιρόμαστε.

Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών κι εμείς οι παίκτες γιατί αυτό έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα. Την φετινή χρονιά δεν ξέρω πώς να την χαρακτηρίσω…

Θέλω να πω ένα τελευταίο για τον κόσμο. Κατανοούμε τη δυσαρέσκεια τους γιατί αυτοί είναι ΑΕΚ και το δείχνουν. Τους δίνω ελαφρυντικό γιατί δεν ξέρουν, αλλά δεν τους δίνει το δικαίωμα αυτό για να με γιουχάρουν και να μου λένε ‘κι εγώ είμαι απλήρωτος, γιατί δεν παίζεις’. Όταν δεν μπορείς να δώσεις τα απαραίτητα στην οικογένεια σου, έλα να το συζητήσουμε και μετά πάμε να φωνάξουμε μαζί μετά.

Το καλοκαίρι είπα στον κ. Μακρή 'δεν βλέπω να σώζεται η κατάσταση’, αλλά έδινε διαβεβαιώσεις. Δεν θα πω ότι δεν έτρεξε. Έτρεξε προσπάθησε αλλά έχει την ευθύνη γιατί χαντάκωσε 15 ανθρώπους.

Εμείς οι πιο παλιοί έχουμε κι ένα καλό συμβόλαιο. Οι μικροί όμως της ομάδας με 200, 300 ευρώ, που είναι δουλεία κι όχι επαγγελματικός αθλητισμός, και να είναι κι απλήρωτοι είναι ντροπή! Πόσο μάλλον όταν λένε "έλα μωρέ 200 ευρώ παίρνει τι έγινε θα τα πάρει μετά". Φτάνει αυτή η κοροϊδία, φτάνει αυτός ο εμπαιγμός. Έχουν εξαφανιστεί όλοι και δίνουν δηλώσεις μόνο στα σάιτ.

Έχω δηλώσει εδώ και ένα μήνα ότι θέλω να φύγω και δεν έχει έρθει κανείς να υπογράψει τη λύση του συμβολαίου μου. Φοβούνται; Δεν μπορούνε; Δεν με νοιάζει, αλλά να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει και να φύγω…".

Από την πλευρά του, ο Χόρχε Ελγκέτα δήλωσε: "Εδώ και τέσσερις μήνες μου έδιναν υποσχέσεις. Είναι η τελευταία μου μέρα ως προπονητής της ΑΕΚ. Την Τρίτη θα μου κάνουν τα εισιτήρια για να φύγω μαζί με τον Μάουρο Μαρτζιότι. Δεν είναι μόνο τα χρήματα το πρόβλημα.

Πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι. Ξέρω τα πάντα για την ΑΕΚ, είναι μεγάλη ομάδα και ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο αλλά είμαστε μόνοι μας εδώ και τέσσερις μήνες. Ακούω μόνο αύριο και αύριο και πέρασαν τέσσερις μήνες. Μετά από 25 χρόνια στον χώρο, πρώτη φορά ζω τέτοια κατάσταση. Δεν τα έχουμε δει πουθενά αυτά τα πράγματα. Σε μία ομάδα υπάρχει ο προπονητής, οι παίχτες και η διοίκηση.

Δεν μπορώ να πηγαίνω πόρτα πόρτα και να βρίσκω λεφτά. Δεν είναι δικιά μου δουλειά και λυπάμαι πάρα πολύ γιατί άλλα περίμενα και άλλα έγιναν. Δεν μπορώ να προχωρήσω άλλο, έχω μεγάλη ιστορία στον χώρο και δεν μπορώ να χάσω όλα αυτά που δούλεψα. Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά δεν μπορώ".

Λίγο αργότερα στο κλειστό της Γλυφάδας βρέθηκε η υπεύθυνη μάρκετινγκ Ματίνα Ευγενίου, η οποία είχε στη διάθεσή της μία λίστα ώστε να προχωρήσει σε κάποιες πληρωμές, όπως είχε υποσχεθεί ο Ανδρέας Ανατολιωτάκης.

Στη συγκεκριμένη λίστα, όμως, δεν βρίσκονταν τα ονόματα των Ελγκέτα, Πέτρογλου, Μπουρκόφσκι, Μαρτζιότι, του γυμναστή και του φροντιστή της ομάδας.

Η προπόνηση η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 14:00 δεν έγινε ποτέ και περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των παικτών.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος ο Ελγκέτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK