Παίκτης του Ηρακλή ο Καλά

Στο δυναμικό του Ηρακλή ανήκει και επίσημα από την Πέμπτη (04/06) ο Γιοσλέιντερ Καλά (25χρ., 2μ05). Ο Κουβανός ακραίος έστειλε το πρωί υπογεγραμμένο το μονοετούς διάρκειας συμβόλαιο του στα γραφεία του συλλόγου και το απόγευμα ανακοινώθηκε η απόκτηση του.

Ο Καλά αγωνιζόταν στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Μάλιστα το 2002 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής όπου συμμετείχε και η Εθνική μας, σε ηλικία μόλις 18 ετών, ο Κάλα ήταν στη βασική σύνθεση. Ως βασικός πάντα συμμετείχε και στο Wolrd League του 2003 όπου η ομάδα του πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις.

Όπως όμως και οι περισσότεροι Κουβανοί αθλητές έτσι και αυτός σε ηλικία 20 ετών αποφάσισε να ζητήσει πολιτικό άσυλο σε άλλη πολιτεία. Η ευκαιρία δεν άργησε να έρθει και έτσι το 2004 όταν με την Εθνική Κούβας βρέθηκε στο Πουέρτο Ρίκο για το Ολυμπιακό προκριματικό τουρνουά ζήτησε πολιτικό άσυλο στο Πουέρτο Ρίκο. Μάταια τον περίμενε η αποστολή της Κούβας στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην πατρίδα του...

Αρχικά ο Καλά μετακόμισε στις ΗΠΑ όπου και αγωνίστηκε στην ομάδα του Κολεγίου BYU. Στη συνέχεια ήταν βασικός στην ομάδα Σαν Σεμπάστιαν. Επέστρεψε στο Πουέρτο Ρίκο όπου και έπαιξε στην ομάδα της Καρολίνα. Τον Οκτώβριο του 2008 δέχτηκε πρόταση από τον Ολυμπιακό αλλά τελικά κατέληξε στη Κορέα για λογαριασμό των Jumbos Korean Air όπου και πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν.