Τριανταφυλλίδης: "Καλύτερα να μην υπάρχει έτσι ο Παναθηναϊκός"

Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την ομάδα βόλεϊ ανδρών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τονίζοντας πως θα ήταν καλύτερο να πέσει στην Α2 και έπειτα όταν θα έχει εξυγιανθεί να επιστρέψει στην Α1.

Τριανταφυλλίδης: "Καλύτερα να μην υπάρχει έτσι ο Παναθηναϊκός"

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην "SportDay":

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει, καλύτερα να μην υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε ήδη να έχει αποχωρήσει από την Α1. Ο κόσμος της ομάδας την έχει συνηθίσει σε τελείως διαφορετικές συνθήκες και δεν του αρμόζει να τη βλέπει έτσι. Σου χαλάει την αισθητική αυτή η εικόνα. Να πέσει στην Α2 και να ανέβει όταν πια θα έχει χτιστεί από την αρχή,

Με κουράζει πολύ αυτό που βλέπω. Να εξαφανιστεί για κάποια χρόνια τελείως από το χάρτη. Από επιλογή αλλά και λόγω υποχρεώσεων δεν έχω παρακολουθήσει από κοντά κανένα παιχνίδι. Αν κάποια στιγμή έχω τον χρόνο και μπορώ να πάω στο γήπεδο και μαζί με το ματς του Παναθηναϊκού την ίδια ώρα διεξάγεται και κάποιο άλλο, θα προτιμήσω το δεύτερο».

Για το πώς εξηγεί την απουσία του κόσμου από το γήπεδο: «Ο κόσμος αντιμετωπίζει ήδη τα δικά του προβλήματα. Για αυτό και όταν θα αποφασίσει να πάει στο γήπεδο, θα είναι για να περάσει καλά. Και στον Παναθηναϊκό αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Η αγάπη του κόσμου παρ' όλα αυτά δεν αλλάζει. Η ομάδα είναι αυτή που πρέπει να βρει τους τρόπους για να ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο».

Για τους λόγους που οδήγησαν εδώ τον Παναθηναϊκό: «Κακή διαχείριση, έξοδα και ανοίγματα. Είμαι, όμως, ο τελευταίος που θα καταλογίσω ευθύνες, γιατί ναι μεν γνωρίζω τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν τα έχω ζήσει από κοντά για να εκφράσω μια εμπεριστατωμένη άποψη».

Για το τι πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δοθεί ένα χρονικό διάστημα, μήπως μπορέσει κάποιος την τελευταία στιγμή να σώσει την κατάσταση, διαφορετικά να ανακοινωθεί ότι η ομάδα αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι διασωληνωμένος στην εντατική. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για το ποιος θα πάρει την ευθύνη να… ρίξει τον Παναθηναϊκό: «Είναι απόφαση με μεγάλο ρίσκο. Ποιος μπορεί να πάρει πάνω του ένα τέτοιο βάρος; Κανείς από αυτούς δεν έχει το θάρρος. Διότι θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έβαλε τη σφραγίδα του στο τέλος του Παναθηναϊκού».

Για τον Στέλιο Καζάζη και την παραμονή του στα δύσκολα: «Κάνει τον ήρωα της εποχής, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Είναι φίλος του Παναθηναϊκού, αλλά δεν είναι δυνατόν ενώ έχει ζήσει και στο παρελθόν τέτοιες στιγμές, να ξαναγυρίζει στα ίδια. Μήπως πίστεψε ότι τα πράγματα αυτή τη φορά θα άλλαζαν; Είναι προπονητής εγνωσμένης αξίας και σίγουρα η πορεία του δεν αλλοιώνεται επειδή είναι ο Παναθηναϊκός σε αυτή την τραγική κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, φθείρεται η ψυχολογία του. Το παν είναι να κάνεις κάτι και να περνάς καλά. Ο Καζάζης προσπαθεί να γίνει ο Ρομπέν των Δασών του Παναθηναϊκού. Η καθημερινότητά του δεν είναι καλή. Γυρίζει στο σπίτι του κι έχει στο μυαλό του τη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα. Θα τον γεράσει πριν από την ώρα του η επιλογή του να μένει στον Παναθηναϊκό. Γιατί μένει, όταν ξέρει ότι οι συνθήκες δεν πρόκειται να αλλάξουν;».

Για τη λύση που προτείνει για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό βόλεϊ: «Πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια κλειστή λίγκα. Εφόσον δεν μπορούν και οι δώδεκα ομάδες, ας είναι μόνο οκτώ. Νοικοκυρεμένα σωματεία, με πληρωμένους παίκτες και προπονητές. Έτσι οραματίζομαι τον αυριανό Παναθηναϊκό. Ας έρθει μια ομάδα επιχειρηματιών που μπορεί να βοηθήσει. Να υπάρχει από την αρχή της σεζόν στην τράπεζα μια εγγυητική επιταγή».

News 24/7

24MEDIA NETWORK