Χιμένες: "Αισθάνομαι ήδη Θεσσαλονικιός"

Ο Χαβιέρ Ερνέστο Χιμένες μίλησε για την ζωή στην Ελλάδα, τους τρελούς πανηγυρισμούς του σε κάθε πόντο και τους τελικούς της Volley League με τον Ολυμπιακό.

Χιμένες: "Αισθάνομαι ήδη Θεσσαλονικιός"

Ο διεθνής Κουβανός ακραίος μίλησε μεταξύ άλλων για τον κόσμο του «Δικεφάλου», την ατμόσφαιρα στην «PAOK Sports Arena», το πάθος που βγάζει στο γήπεδο αλλά και για το οικογενειακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον "Arena Fm":

Για το πώς αισθάνεται στην Ελλάδα: «Είμαι πάρα πολύ καλά στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Οι φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ με έχουν αγκαλιάσει θερμά, είναι ικανοποιημένος από όλα όσα βλέπω και παίζουμε μαζί με τους οπαδούς μας. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ».

Για το γεγονός πως χτύπησε το τύμπανο μαζί με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Αισθάνθηκα μεγάλη εφορία εκείνη την στιγμή και μετά το τέλος του αγώνα πήρα το τύμπανο και το χτύπησα. Αυτό άρεσε πολύ στον κόσμο και πανηγυρίσαμε μαζί».

Για το ότι πανηγυρίζει κάθε πόντο με πάθος: «Αυτό το έχω μάθει από πάρα πολύ μικρός. Θέλω όταν παίζω να χαίρομαι, να απολαμβάνω κάθε παιχνίδι αλλά και να μεταφέρω την ενέργεια μου και στους συμπαίκτες μου. Μου αρέσει και διασκεδάζω να παίζω βόλεϊ».

Για όσους λένε πως είναι ο νέος Σάντσες: «Μακάρι να μπορούσα να είμαι ο νέος Σάντσεζ. Έχει κερδίσει πάρα πολλά μετάλλια με την εθνική ομάδα της Κούβας και θα ήθελα να τον ακολουθήσω».

Για το γεγονός πως κατάφερε με τους συμπαίκτες του να φέρουν 8.000 κόσμο στο γήπεδο: «Είναι το καλύτερο βραβείο που μπορούμε να πάρουμε αυτός ο κόσμος. Δουλεύουμε πολύ σαν ομάδα και όλος αυτός ο κόσμος μας κάνεις χαρούμενους. Αισθανόμαστε χαρά και εκτίμηση βλέποντας όλους αυτούς του φιλάθλους».

Για το πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός: «Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ όλο τον χρόνο. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα με καλά αποτελέσματα σε όλη την χρονιά. Έχει πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα και έχει και πολύ μεγάλο μέσο όρο ύψους».

Για το πώς ένιωσε όταν πήρε το τύμπανο με τον κόσμο: «Αισθάνθηκα μια ανείπωτη ευτυχία και δεν υπάρχουν λόγια για την συμπαράσταση που έχουμε από τον κόσμο. Έχω μείνει άφωνος από τους φιλάθλους μας».

Για τα τραγούδια στο Παλατάκι: «Έχω μάθει μερικά από αυτά που ακούγονται στο γήπεδο. Ξέρω πολύ καλά το "κύπελλο, κύπελλο ΠΑΟΚάρα φέρε μας το κύπελλο" το οποίο τραγουδούσαν οι φίλαθλοι μας στον τελικό του κυπέλλου».

Για τις συζητήσεις τριών μηνών που έγιναν για να κλείσει η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ: «Ήταν πάρα πολύ μεγάλη έκπληξη το ότι κατάφερα να βγω εκτός Κούβας. Αυτό είναι αποτέλεσμα ενός νέου νόμου που ψηφίστηκε και είμαι ο πρώτος Κουβανός που βγήκε εκτός της χώρας. Το ότι επιλέχθηκα να βγω έξω ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη και για εμένα. Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ έμαθα τον Δεκέμβριο».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με αυτά που βλέπω στον ΠΑΟΚ αλλά και με την υποδοχή που δέχτηκα. Νιώθω ευγνωμοσύνη που παίζω έξω».

Για το συμβόλαιο του και το μέλλον του: «Το συμβόλαιο μου είναι μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής. Μετά είναι η ώρα της εθνικής Κούβας»

Για το αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει μετά στον ΠΑΟΚ: «Αυτό είναι καθαρά θέμα της ομοσπονδίας της χώρας».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα: «Παλεύουμε για αυτόν τον στόχο και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Για την ανάγκη που έχει η Θεσσαλονίκη από τίτλους: «Είμαι τρεις μήνες εδώ πέρα και ήδη αισθάνομαι Θεσσαλονικιός. Θέλω να πάρουμε τον τίτλο».

Για τον Γιάννη Καλμαζίδη: «Αισθάνομαι ευγνώμων απέναντι στον κ. Καλμαζίδη. Έχω εξαιρετική εντύπωση για αυτόν καθώς μου έχει δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη μέσα στο γήπεδο όπως και σε όλους τους παίκτες. Ο κόσμος και οι παίκτες νιώθουμε σιγουριά και τον εμπιστευόμαστε σε όλα».

Για το παιχνίδι στην Αθήνα: «Θα κάνουμε το καλύτερο μας στην Αθήνα. Η έδρα παίζει τον τελευταίο λόγο σε αυτά τα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να φύγουμε με την νίκη».

Για το διαφορετικό χαρακτήρα που βγάζει εντός και εκτός γηπέδου: «Όταν παίζω αγώνα νιώθω την αδρεναλίνη και η όλη συμπεριφορά μου είναι διαφορετική. Στην κοινωνική μου ζωή είμαι πιο ήρεμος και εκφράζω διαφορετικά τα συναισθήματα μου».

Για τη χημεία του με τους Γκόμες και Κουρνέτα: «Δεν ξεχωρίζω κανέναν. Είμαστε μια ομάδα και μια οικογένεια».

News 24/7

24MEDIA NETWORK