Στον αέρα το πρωτάθλημα

Σε τέλμα έχουν φτάσει οι σχέσεις ανάμεσα στην ΕΣΑΠ και τους διαιτητές στην Α1 βόλεϊ των ανδρών και όλα κρέμονται σε μία κλωστή.

Στον αέρα το πρωτάθλημα

Μπορεί θεωρητικά την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων με την έναρξη του Λιγκ Καπ και μια εβδομάδα αργότερα να αρχίζει και το πρωτάθλημα της Α1 ωστόσο κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το εάν θα δούμε το πρώτο σερβίς της χρονιάς.

Αιτία αποτελεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις της ΕΣΑΠ με τους διαιτητές.

Από την πλευρά της η Λίγκα θέλει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις των μισθών των διαιτητών την ώρα που υπάρχουν οφειλές από την προηγούμενη περίοδο. Επαφές ανάμεσα στη Λίγκα και τον ΟΔΒΕ έχουν γίνει ωστόσο έχουν πέσει στο κενό.

Οι διαιτητές μέχρι πέρσι λάμβαναν 515 ευρώ. Για την ακρίβεια από 180 ευρώ έπαιρναν ο πρώτος και ο δεύτερος διαιτητής, από 30 ευρώ επόπτες και γραμματεία και 65 ευρώ ο κομισάριος.

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση της Λίγκας στόχος είναι η μείωση αυτού του ποσού στα 360 ευρώ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η αντίδραση των διαιτητών ήταν άμεση αφού δεν δέχονται καν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Ο ΟΔΒΕ ζητά να παραμείνουν οι αμοιβές στα περσινά δεδομένα και παράλληλα να δοθούν τα χρωστούμενα της προηγούμενης περιόδου. Όλα αυτά την ώρα που στις 11/10 υπάρχει το πρώτο σερβίς της νέας σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK